Pojkar 16

Bli medlem i Malmö Floorball Club
Vinst i FCH cup
2018-09-23 09:32
Igår var det dags för säsongens första riktiga prövning i försäsongsturneringen FCH cup. Vi bestämde oss för att ställa upp med 2 lag (Magenta och Svart). Målsättningen var enkel, få ut det på match som vi har tränat på hela sommaren men framförallt gå till slutspel med båda våra lag.

Lag Magenta ställdes i sin 4-lags grupp mot tuffast tänkbara motstånd i form av IBK Lund, Jönköping och Åstorp/Kvidinge. Efter mycket övertygande spel i 29 minuter mot Lund stod det 5-1 och det var nog banne mig de bästa minuter jag har sett oss prestera. Sista minuten tröstmålade Lund dock in 2 baljor så slutresultatet blev 5-3. I match 2 mot Jönköping inledde de bäst och vi hade svårt första 5 min och de gjorde rättvist 0-1. Efter det hittade vi samma fina spel som mot Lund och vände och vann helt rättvist, slutresultat 5-3 även här. Avslutande gruppmatchen mot Åstorp var glasklar.. Vinst/oavgjort innebar förstaplatsen och förlust andraplats. Duktiga Åstorp har vi mött otaliga gånger i seriesammanhang och vi kan varandra väl. De inledde bäst och gjorde 1-0 men våra magenta krigare ville verkligen vinna gruppen och efter 30 min av hårt arbete var 2-1 segern ett faktum.

Lag Svart hade hamnat i en 3-lags grupp med Öjaby och Perstorp där dubbelmöte stod på schemat. Match 1 för deras del inleddes mot Perstorp och här var det inget snack trots att det bara blev 2-0. Många fina kombinationer vilka borde resulterat i fler mål framåt men 3 poäng är 3 poäng. Match 2 mot erkänt duktiga Öjaby visade sig på tok för svår. Öjaby gick fram till 0-4 och kändes överlägsna men här visade vi att vika ner sig inte står på kartan... 3-4 inför sista perioden och hopp fanns men då steppade Öjaby upp igen och slutresultatet blev 3-7. Avancemanget kom nu att hänga på returmatchen mot Perstorp. Perstorp hade nu läst oss och gick upp till 0-2 men efter en sanslös vändning där Anton avgör med 5 sek kvar stod vi som vinnare och avancemanget var ett faktum. Sista gruppmatchen glömmer vi men för info blev det 1-8 troligtvis för att euforin tog överhanden.

Nu väntade kvartsfinal och den blev tyvärr mot varandra men så är det när man har 2 duktiga lag med i samma turnering. Lag Magenta vann komfortabelt med 6-2.

Semifinal väntade mot obesegrade Lindome vilka hade sett mycket starka ut. Matchen började i ett rasande tempo och Lindome gjorde 1-0 och hade bud på något till men vi lyckades hålla tätt. Efter några minuter började killarna hitta rätt i både positioner och med tempot. Spelet som följer är som taget ur innebandy boken. Vi pulvriserar motståndet och vinner med hela 7-2.

Final mot Bjärred vilka har värvat in ett gäng mycket skickliga spelare till sin redan duktiga trupp. Inte alls samma tempo utan ett ställningskrig eller om man hellre vill säga 2 lag 100% hängivna sitt försvar ackompanjerade av 2 duktiga målvakter. Vi gör förlösande 1-0 med bara sekunder kvar av första perioden. Andra perioden är mycket lik den första med formidabelt försvar av båda lagen där Bjärreds målvakt är briljant stundtals. När Bjärred gör allt för att kvittera med keepern plockad får vi ett ypperligt läge att punktera matchen och gör så, Tage sätter 2-0 i tom bur och cupvinsten var hemma. I mina ögon var nyckeln till vinsten att alla 11 killar presterade på en mycket hög nivå. Vi hade 2 mycket starka linor där båda kunde gå in och avgöra matcher.

Jag tar med mig att vi lyckades med målsättningen, 2 lag i slutspel, underbart spel, fantastiskt uppförande av killarna och ett gott föräldrargäng som supportade i 15 timmar.

//Micke

Malmö Floorball Cup P02
2018-05-06 19:45
Lördag 5 maj höll vi Malmö Floorball Cup P02 i Kirsebergs sporthall. Frosta IBF och IBF Veberöd/Blentarp besökte, cupen spelades som en serie med dubbelmöten mellan lagen. För vår del innehöll dagen stundvis mycket fint spel, ett par skador innebar därtill att de återstående spelarna fick visa sin goda kondition. Pokalen tog vi dessutom hem efter ett par bra insatser!
Silver i Skånemästerskapet Pojkar 02
2018-04-09 06:20
Något besvikna grabbar direkt efter finalen
Efter en lång men rolig bandyhelg fick vi se oss besegrade av ett mycket bra spelande Lund i finalen.
Vinnare av HIBF Invitational 2018
2018-04-02 07:58
Hela gänget!
För andra året i rad gick P03 segrande ur HIBF Invitational! Det hela slutade med en rysare mot Carlshamn där det till sist krävdes förlängning innan Joel O satte 5-4.
Gruppseger för P03
2018-01-05 16:40
Glada grabbar
Efter en mycket bra match mot Warberg står det nu klart att vi vinner gruppen. Matchen slutade med vinst 7-2 och alla gjorde en bra match.
Bra start även idag
2018-01-05 11:29
Taktik i pausen och läktarstöd på topp
P03 startade starkt även på fredagen genom att besegra grupp 2an Värnamo med 3-1. Grabbarna spelade stabilt och Axel var riktigt bra i mål.
Kul med läktarstöd
2018-01-04 16:02
Föräldrar på plats 😀👍
Ni är alltid väldigt värdefulla för spelare och stämning 🎉🥂
Även P02 vinner premiären
2018-01-04 15:56
Periodvila
Grabbarna startade kanon och vann med 2-0 mot duktiga Öjaby. Vi tackar föräldrar och FBC lagen på plats för ett härligt läktarstöd.
Bra start mot Linköping
2018-01-04 14:14
Glada grabbar
Vinst 5-4 efter en jämn match