Spelform

Tävlingsregler:

Planen är ca. 30 x 15 meter. Mellanmål används.

Speltid 2×10 minuter med max 5 minuters halvtidspaus.

4 mot 4

Blå nivå regler gäller.

Dispenser gäller för max 3 överåriga som är max ett år äldre.

Nedan är en sammanställning av regelverket. För utförligare beskrivningar se Svensk Innebandys handbok för nationella spelformer på grön och blå nivå. Handboken kan inhandlas via sisu förlag, men finns även som pdf:

• Spelarbyten görs flygande. Spelare får byta obegränsat antal gånger från byteszonen.

• På blå nivå får en spelare som markerats som målvakt, i samma match delta som utespelare med klubba.

• Det är inte tillåtet att ta timeout.

• Målvakten får inte ersättas av en extra utespelare.

• Tiden stoppas vid mål, utvisning, straffslag och på domares tecken.

Ojämna matcher

Vid ojämna matcher kan lagens ledare komma överens om att ändra matchens förutsättningar.

T ex att ena laget får sätta in extraspelare, kortare speltid, byta spelare med varandra etc.

Gruppspel (10 år)

Matcher spelas enligt Svenska Innebandyförbundets bestämmelser utan slutsegrare. I första gruppspelet delas lagen in i fyra- eller femlagsgrupper. Ettor kommer att möta ettor, tvåor mötet tvåor osv. så långt det är möjligt. Alla lag garanteras åtta matcher och spel under lördag och söndag.

Alla får medaljer utdelat under periodpausen i SSL.
Lag som har fler än 15 st deltagare kan beställa kompletterande medaljer i cupsupporten. Dessa skickas efter cupen och betalas av respektive förening mot postförskott.

CUP