SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Från Backalirarna till Malmö Floorball Club

 

Den 8 mars 2007 bildades Malmö FBC. Efter en längre tids process mellan styrelserepresentanter från IBF Backalirarna och IK Stanstad, beslutade Stanstads medlemmar vid ett extra årsmöte att flytta Stanstads herrlag (div 2) till Malmö. Malmö, som innebandyort, hade länge varit en vit fläck på innebandykartan och nu ville de båda föreningarna skapa någonting större.

 

Organisationen besattes av människor såväl från IBF Backalirarna som IK Stanstad, men även av personer med annan bakgrund.

 

Föreningens debutsäsong präglades av hårt arbete med att dra upp framtida riktlinjer och förändra tidigare kultur, vilket av naturliga skäl medförde en del turbulenta situationer. Ny huvudtränare, Anders Santesson, rekryterades och flera av de tidigare spelarna fick lämna truppen i takt med att kraven på föreningens hittills enda lag blev allt tuffare.

 

Tack vare flytten och den medvetna satsningen, fick Malmö Floorball Club förmånen att ta klivet in i Malmös största inomhusarena, Baltiska Hallen. Kommunen var nyfikna och ville satsa mer på innebandyn, vilket innebar såväl tränings- som matchtider i Baltiska Hallen. Målen var högt satta och premiärmatchen lockade närmre 700 åskådare!

 

Under året svalnade intresset från IK Stanstad samtidigt som samarbetet mellan Malmö Floorball Club och IBF Backalirarna blev allt tätare. Det visade sig att de båda föreningarna hade väldigt likartad syn på innebandy och värderingarna harmoniserade med varandra. Diskussioner om att ena de båda föreningarna till en gemensam, blev allt mer lockande och en arbetsgrupp tittade på framtida möjligheter. Flera informationsmöten hölls med medlemmarna och när det visade sig att tongångarna var positiva, beslutade de båda styrelserna att föreslå för medlemmarna att föreningarna skulle gå tillsammans i en vidare satsning.

 

Vid ett fullsatt årsmöte den 25 mars 2008, beslutade medlemmarna enhälligt att fusionera Malmö Floorball Club och IBF Backalirarna. Samtidigt beslutades att namnet Malmö Floorball Club var mest slagkraftigt och varumärket skulle byggas med färgerna magenta, svart och vitt.

 

IBF Backalirarna startade sin verksamhet 1996 och har under dessa år lyckats bygga upp en bred ungdomsverksamhet och ett väl fungerande kansli med anställd personal. Detta tillsammans med Malmö FBCs elitinriktning och spetskompetens, ska bana vägen mot föreningens högt uppsatta målsättningar. Ledord som rätt inställning, målmedvetenhet, vilja och glädje kommer att prägla den framtida satsningen, som innebär att sätta Malmö Floorball Club på innebandykartan. Allt är möjligt om du själv vill!

 

Fortsättning följer...

 
CUP
2007 KLUBBEN
stötta oss
Sponsorer & partners