Serie:Herrar Div 3 Skåne   Tabell >>
Samling:11:30
Årets första pinne via kryss mot Finn
2019-10-17 15:06
I lördags spelade vi in säsongens första poäng när vi spelade 5-5 borta mot Finn. Matchen var jämn både spel- och resultatmässigt hela vägen och resultatet bör nog skattas som rättvist. Finn gick att känna igen från förra säsongen med sin stabila defensiv, starka närkampsspel och vassa kontringar. Vi svarade med likartade medel, välorganiserad defensiv och effektiva omställningar. I tredje perioden var det Finn som tog ledningen med 5-4 innan vi efter time out lyckades kvittera i spel 6 mot 4 med 24 sekunder kvar, skönt och viktigt att få med sig åtminstone en poäng.
Till skillnad från Lundmatchen senast höll sig matchbilden ganska stabil över hela matchen. Perioderna bestod alla av ingredienserna jag skrev om inledningsvis och ledningsmål följdes hela tiden av kvitteringar. Att Finn är duktiga på kontringar blev vi, om vi inte redan visste det, varse om under matchen. Detta gav oss anledning att korrigera hur vi positionerar oss i vårt anfallsspel vilket ledde till färre kontringslägen för hemmalaget under matchens gång. Generellt sett kan man nog säga att vi stängde till defensiven bättre och bättre ju längre matchen led. Finns tre första mål är ganska enkla medan de under matchens andra halva bara gjorde mål i powerplay samt det femte lite slumpartade målet. Våra mål kom i sin tur i flera fall till efter situationer då vi vinner bollen lite högre upp i banan och ställer om snabbt. En rolig detalj att notera är att inte mindre än tre spelare gjorde sina första seriemål för Malmö FBC, Jeppsson, Henrik Olsson och Filip, härligt när nya målskyttar kliver fram.

Matchens avslutning blev en mental prövning där vi återigen fick visa hur bra vi är på att resa oss i svåra lägen. Finn tar ledningen med 5-4 med 16.16 på matchuret, målet är ett skott som styrs på egen spelare upp i krysset bakom Skans. Tungt, men det fanns fortsatt tid kvar att jobba med. Snäppet värre blev det 15 sekunder senare när Filip drabbas av en utvisning på två minuter. Vi håller dock huvuden kalla och dödar detta boxplay, helt matchavgörande i sig såklart. Efter det börjar tiden bli knapp och klockan rullar snabbt utan avbrott att få time out i, det kommer till slut 19.13 när hemmalaget drar på sig en utvisning i offensivt hörn. Vi plockar Skans direkt och spelar sex mot fyra, ett bra kvitteringsläge såklart, men långt ifrån givet. Glädjande nog får Filip ta revansch på sin utvisning och sätta dit kvitteringen, skönt och viktigt.

Bielsten skickade brillorna och halsbandet till Simon som satte dit två av målen. Övriga målskyttar som nämnt; Fredrik Jeppsson, Henrik Olsson och Filip Evergren.

Med första poängen inspelad blickar vi nu vidare mot första segern, chans till det redan imorgon fredag när Båstad gästar Kirseberg!