Serie:Kval Herrar Div 3 Grupp 1   Tabell >>
Samling:18:30
Oavgjort i första kvalmatchen
2019-04-05 12:54
Det blev oavgjort 6-6 och en poäng var till de båda lagen när kvalspelet drog igång på torsdagskvällen. Bjärred H4 är ett välspelande lag med en hel del rutin från högre serier trots en låg medelålder. Matchen är jämn i sin helhet och det oavgjorda resultatet var nog rättvist. Första perioden var ganska försiktig från båda lagen där inget lag ville bjuda på något. 0-0 där följdes upp av en allt målrikare andra period där vi gick fram till ledning med 5-2 efter några vassa minuter. Sista minuten av andra perioden blir dock olycklig med två insläppta mål och kontakt för bortalaget. Tredje perioden börjar vi bra, men tyvärr är det Bjärred som återigen gör två snabba mål fram till 5-6. Poängräddare blev Ale med sitt 6-6-mål med 5 minuter kvar. Nu tar vi en spelledig helg innan avgörandet väntar nästa vecka med matcher på tisdag och fredag.
Första perioden beskrivs med rätta som avvaktande och försiktig från de båda lagen. Det märktes att det var en match med lite mer på spel än vanligt. Båda lagen hade några chanser, men farligheterna var nog lite färre än vanligt. Skans som var tillbaka i H3-kassen visade upp ett tryggt och stabilt spel. Hela första perioden fortskred utan att våra vänner i sekretariatet behövde notera en enda händelse, 0-0 på tavlan och inte heller några utvisningar.

Andra perioden blev en öppnare historia med betydligt fler kontringslägen, målchanser och mål. 1-0 kommer när Skans gör en mycket vass räddning på ett friläge för att sedan dra iväg ett långt utkast till Tage som från en vänsterposition borrar upp bollen i bortre krysset, perfektion. Lagen följdes sedan åt med vartannat mål fram till 3-2. Vi får därefter ett powerplay som vi tyvärr inte lyckas göra mål på trots ett och annat bra läge. Utdelning får vi istället genom Jonatan till 4-2 via en frislagsvariant 16.52 och sedan 5-2 i bytet efter när Draho slår in en volley från nära håll på Ales skott/pass/skottpass 17.33. I det läget känner vi att vi har luft under vingarna och ett visst grepp om matchen. Tyvärr blir periodens sista minut ödesdiger med dubbla reduceringar upp till 5-4 i situationer vi inte kan vara riktigt nöjda med vårt försvarsspel.

Den tredje perioden tycker jag att vi inleder piggt och är det bättre laget, vi har lite mer boll än Bjärred och skapar målchanser. Tyvärr är det bortalaget som blixtrar till målmässigt i periodens mitt, först kvitteringen till 5-5 från en central yta vi inte lyckas täcka och sedan 5-6 minuten senare när vi släpper till en farlig kontring, reder ut förstaläget men sedan släpper in målet i andraläget. Tungt i det läget men vi borrar på framåt för en kvittering. När vi sitter och funderar på när det är lagom att ta time out vänder Ale bort sin motståndare och sätter dit 6-6, mycket skönt och viktigt. Klockan stod då på 14.48 och matchen var helt öppen igen. Båda lagen är intresserade av segern men också högst ointresserade av att förlora. Med två och en halv minut kvar får vi med oss ett powerplay och chansen att avgöra matchen kan ju knappast bli bättre. Vårt powerplay hackar lite grand, men vi skapar åtminstone en chans som lika gärna kunde resulterat i ett segermål. Tyvärr blev det inte så denna gången. Det blev oavgjort och en poäng in på kontot. Det är svårt att vara nöjd, men att få in kvitteringen och ett oavgjort resultat är oerhört mycket bättre än vad en förlust hade varit. Nu är första kvalmatchen spelad och vi är med i allra högsta grad. Efter helgen kommer vi växla upp ytterligare för att ta hem bortamötet med Willands H4 på tisdag.

Brillornas senaste innehavare Flike valde att ge dem vidare till Tage, inte minst för det snygga och viktiga 1-0-målet kan tänkas. Målskyttarna i sin helhet var: Jonatan Petersson (2), Tage Jönsson, Simon Löf, Drahomir Mach och Ale Albinsson.