Serie:Herrar Div 3 Södra Skåne   Tabell >>
Samling:11:45, Kirsebergs sporthall
Aktivitetsinfo: Vi samlas vid hallen och fyller bilarna, tre stycken behöver köra.
Tung förlust mot Cimrishamn
2018-12-11 13:20
Söndagen innebar säsongens enda långa bortamatch då vi tog oss till Jonebergshallen i Simrishamn för att möta FC Cimrishamn. Spelplanen i hallen är med all säkerhet seriens minsta, vilket också påverkar den innebandy som spelas där. Matchen har vi relativt god kontroll på i två perioder då vi också går fram till ledning med 3-6. Tredje perioden innebar tyvärr en scenförändring där hemmalaget får det mesta med sig och kommer in i ett flow. De vänder till 7-6 innan vi kan kvittera till 7-7. 8-7 kommer olyckligt till när Cimrishamn lyckas gräva fram bollen under Skans i målet och slå in den. Trots chanser i powerplay lyckas vi inte kvittera och den blytunga uddamålsförlusten blev därmed ett faktum. Givetvis extra tråkigt då vi har greppet under merparten av matchen.
Som jag skrev i ingressen är planen i Jonebergshallen klart mindre till ytan än vad vi är vana att spela på. För spelet och matchbilden innebär detta fler närkamper, fler misstag, bättre förutsättningar att sätta hög press och därmed även svårare att spela sig ur en sådan. Snabba kontringar blir därtill en given del av spelet då sträckan fram till motståndarnas mål är kortare. Första perioden innehöll många av dessa ingredienser, vi tog ledningen på en vass omställning, Cimrishamn kvitterade på en typ av kontring där de vinner en avgörande närkamp i vårt hörn och kan slå in bollen till en fri spelare framför mål. Vi har sedan relativt god kontroll över händelserna och gör 1-2 och 1-3 mot mer eller mindre uppställda hemmaförsvar. Vi hinner även döda av ett boxplay innan det var dags för paus.

Den andra perioden byggde till mångt och mycket vidare på matchbilden ifrån den första. En skillnad blir att hemmalaget kliver fram lite högre vilket gör det svårare för oss att spela oss ur situationerna på framgångsrika sätt. Detta leder också till ett par misstag och bjudningar från vår sida, men Cimrishamn är inte effektiva just då. Vi gör istället 1-4 och får sedan chansen i powerplay. Tyvärr kan hemmalaget sno åt sig bollen under det och kontra in ett reduceringsmål. Vi lyckas dock revanschera oss under återstoden av det numerära överläget när vi sätter dit 2-5, efter en direktpassning och ett direktavslut. Vi upplever att vi fortsatt har kontroll över matchen och Jonatan som var extra het för dagen sätter 2-6 på vad som också får räknas som en omställning. Tyvärr hinner Cimrishamn reducera efter en sargretur och vi spela powerplay igen utan att sätta dit något mål innan perioden är över. 3-6 inför sista ronden.

Hemmalaget får en drömstart på tredje perioden när ett skott från långt håll styrs på en spelare och ställer Skans i målet, detta efter 33 sekunder. Med facit i hand blev detta mål ganska avgörande för utvecklingen i tredje perioden och matchen i stort. Vi fick också se prov på det spel som Cimrishamn skulle komma att tillämpa resten av matchen, längre raka bollar ner mot vårat mål, i kombination med de snabba omställningarna såklart. Vi får en ny chans i powerplay men den för snål bakåtpassning leder till att hemmalaget kontrar in 5-6 med sitt för dagen andra mål i boxplay, givetvis inte godkänt för vår del. Vi lyckas heller inte få revansch likt förra gången utan lämnar det numerära överläget med 0-1. Efter åtta och en halv minut lossar Walter ett direktskott som hemmamålvakten får upp en hand på och räddar, sekvensen blir till en blixtsnabb omställning för Cimrishamn varpå de kvitterar till 6-6. Situationen är signifikativ för den tredje perioden, det är små marginaler och denna gången var de på hemmalagets sida. Tredje perioden innebar så som den utvecklade sig även en mental prövning för oss. Såhär i efterhand hade det inte varit fel med en time out vid ett passande läge, men det är ju som bekant alltid lätt att vara efterklok. Vi sätter heller inte våra chanser och efter dryga 13 minuter är det hemmalaget som tar ledningen för första gången i matchen efter att vi tappat boll i ett utsatt läge. På detta ger vi dock en snabb replik när Drahomir kvitterar till 7-7 mindre en halvminuten senare. Strax därpå blir Syrén skadad med vad som senare visade sig skulle vara käken ur led på båda sidorna. Av förklarliga skäl spelade han inte mer efter den situationen vilket för vår del tyvärr innebar lite oreda i formationerna. 8-7 kommer efter ytterligare en längre boll in mot mål från deras back vilket leder till att hemmalaget kan slå in bollen efter en närkamp med Skans i målet. Efter detta får vi ännu en chans i powerplay där vi också skapar lägen men inte får dit någon kvittering. Därmed blev förlusten också förkunnad.

Det känns givetvis tråkigt och tungt, speciellt eftersom vi hade god kontroll och leder större delen av matchen. Samtidigt vet vi att det är en av säsongens svårare bortamatcher att möta ett taggat Cimrishamn i lilla Jonebergshallen. Vi gräver inte ner oss utan tar nya tag på fredag när IBK Lund gästar oss i 2018 års sista match. Brillorna valde Oskar Olsson att ge vidare till sin backpartner Walter med motiveringen att han är bra att spela ihop med och har verkligen tagit för sig mer och mer under hösten. Välförtjänt efter flera fina insatser på slutet. Målskyttar denna gång var Jonatan Petersson (3), Drahomir Mach (2) och undertecknad Simon Löf (2).