http://www2.sportadmin.se/hemsida/images/395/8946/844391.JPG?v=2019-09-11%2013:31:13
2007 KLUBBEN
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Herrar Div 3

Inför Bjuv med coach Simon
2019-04-12 12:50
Det har blivit dags för vår tredje och sista kvalmatch när VV-84 SK Bjuv ikväll gästar Kirsebergs sporthall. Bjuv hamnade på en sjätteplats i Division 3 Norra Skåne och har hittills i kvalgruppen besegrat Willands med 6-0. Till säsongens eventuellt sista match har spelande tränare Simon Löf fått äran att vara matchens profil. Efter tre säsonger som spelare för klubben tog Simon klivet in som spelare tränare inför säsongen. In och läs vad han säger om säsongens tuffa förutsättningar, kvaldramat och vad sambon egentligen känner med så mycket innebandy på schemat. 
Detta är din fjärde säsong i Malmö FBC och första säsongen du spelar i division 3. Nu kvalar du för att inte ramla ner i fyran, hur känns det? 
-Säsongen 18/19 har varit speciell och extra tuff för samtliga lag som har ambitioner i division 3 då två serier blir en till nästa säsong och många lag åker ur. Vår insats i serien ledde till en femteplats vilket hade lett till säkrat kontrakt alla säsonger förutom just denna, så vi kan först och främst konstatera att det är tuffa förutsättningar snarare än en dålig insats som tagit oss till detta kval. Förutsättningarna har vi dock varit medvetna om hela säsongen och ganska tidigt i vår kunde vi på allvar börja räkna med att det skulle bli en kvalplats. Det innebär att vi är väl förberedda och laddade, att spela kval är alltid hårt och det gäller att leverera. Ikväll ska vi knyta ihop säcken och se till att reda ut det här. Vi hör hemma i division 3, vi har en bra generation på gång och blickar hellre uppåt än neråt. 

Du kom fyra i årets poängliga. Hur känns det och har du några hemliga knep vi kan ta del av?
-Det känns såklart roligt, det är första gången jag varit med så högt upp i en poängliga. Något hemligt knep vet jag inte om jag har men en generell sak jag kan säga är att man ska försöka göra det man är bra på extra mycket, hitta sin grej och göra den helt enkelt. Annars handlar det mycket om självförtroende skulle jag säga och det föds ju ur framgång. 

Hur känns truppen i år och har man märkt någon skillnad på spelarnas attityder nu när ni kommit in i kvalveckorna?
-Truppen i år är en samling bra individer som genom en bra gemenskap har lyckats prestera bra tillsammans. Spelarnas attityd har varit bra hela säsongen, vi visste redan från start att varje match blir viktig och spelarna har visat väldigt bra inställning till både träning och match sedan säsongen drog igång. Såhär i kvaltider skulle jag säga att den goda attityden vässats ytterligare. Spelarna är samtliga villiga att kraftsamla ordentligt och göra en sista riktigt bra prestation.  

Det blev oavgjort mot Bjärred i förra veckan men som sedan följdes upp med en fin vinst mot Willands nu i tisdags. Hur går tankarna nu inför den sista avgörande matchen mot Bjuv ikväll?
-Precis, Bjärredsmatchen präglades av lite anspänning från vår sida, samtidigt som Bjärred gjorde det bra. Mot Willands steppade vi upp något eller några snäpp och tog en bra seger att bygga vidare på ikväll. Nu är det en match kvar och inget att spara på, fördel oss i det avseendet då Bjuv har en ny match att spela redan imorgon. Vi kommer gå ut och göra en stark laginsats, vi har dessutom flertalet spelare med förmågan att kliva fram och leverera när det gäller som mest. Det kommer bli en tight match men känslan är bra och chansen till ett positivt resultat stor. 

Du är en riktig innebandynörd och lägger otaliga timmar på innebandyn varje vecka. Inte minst på helgerna när du, enligt ryktet, konstant uppdaterar flödet i Innebandyappen för att inte missa något. Dessutom är du nästan alltid kvar sist efter matcherna trots att din sambo sitter på läktaren och väntar på dig. Är hon lika galen i sporten som du är eller har hon några vassa knep för att stå ut?
-Det stämmer att jag har ganska många serier som jag följer i Innebandyappen. Är det liveuppdatering och många matcher en helgeftermiddag så är risken stor att jag är inne och uppdaterar mig frekvent. Om jag sedan är en innebandynörd eller inte beror ju givetvis på om man jämför mig med CW eller någon annan. Min sambo Bea är mitt bästa stöd och är ofta på plats för att hålla ett öga på mig. Hon är långt ifrån ointresserad av idrott eller innebandy utan har god koll på det som sker. Med det sagt så gillar hon också innebandyfria helger där vi hittar på andra saker och jag inte heller pratar för mycket innebandy. Något speciellt knep för att stå ut tror jag inte att hon har, dock förväntar hon sig med all rätt tid och engagemang från mig till saker hon väljer och tycker om. Eftersom jag lägger så mycket tid på innebandyn som jag gör är det en självklarhet. 

Tack för de svaren. Ikväll gäller det, 19.30 Kirsebergs sporthall, vi ses där!

Nyhetsarkiv
Årets första seger!2019-10-24 21:36
H3-galan 20192019-05-24 10:21
SÄKRAT KONTRAKT!2019-04-16 22:14
Bottennapp mot Malmhaug2019-01-29 20:10
Seriepremiären avklarad2018-10-08 12:37
 
Event
stötta oss
Sponsorer & partners
2007 KLUBBEN