Serie:Kval Herrar Div 3 Grupp 1   Tabell >>
Samling:19:00
Seger mot Willands i andra kvalmatchen
2019-04-10 12:29
Matchstart 20.00 en tisdag i Kristianstad. Tuffa och ovanliga yttre förutsättningar för vår del. Uppgiften tog dock laget sig an med bästa möjliga inställning och fokus, det resulterade i en seger som till slut blev ganska klar. 5-11 (1-4, 2-2, 2-5), efter det målmässiga rycket i slutet av första perioden släppte vi aldrig riktigt greppet om matchen. I tredje perioden är vi det starkare laget och lyckas punktera tillställningen. Som helhet var det en stabil prestation där samtliga individer bidrog, var och en med det den kan. En höjdpunkt för alla inblandade var såklart att även få uppleva Lukas Bielstens första seniormål någonsin, ett slagskott upp i krysset fram till 4-10. Ett minne för livet.
Matchen började dock i moll. I första bytet gör Willands 1-0 på en kontring efter att vi fastnat med bollen utmed sargen och hamnat på efterkälken i omställningen. Den inledningen gav såklart hemmalaget energi medan vi fick försöka skaka av oss kallduschen och jobba vidare. Efter fyra minuter får vi med oss ett powerplay som vi lyckas utnyttja genom Jonatan i specialposition. Det tog oss på allvar in i matchen och efter det tog vi över mer och mer. Andrafemman med Drahomir, Ale och Tage framåt var matchen igenom farliga i kontringslägen och skapade också många sådana genom bollvinster på mittplan. 1-2 och 1-3 kom till på så sätt och vi kopplade redan där ett rejält grepp om matchen. 1-4 kommer psykologiskt viktigt 19.59 när vi går för ett sista anfall i slutsekunderna och bollen når Jonatan i slottet. Hemmalaget ville ha det till att periodsignalen hade passerat, men när vi hörde den hade vi redan börjat fira målet.

Andra perioden började precis som den första med ett insläppt mål i första bytet. Målet kom till efter flera förlorade eller oavgjorda femtio-femtio-dueller i egen zon där bollen for omkring. Vi får iväg bollen lite halvtaskigt på studs upp mot hemmalagets högerback som med fotens bredsida slår in bollen mot vårt mål på halvvolley. Där får en Willandsspelare träff på bollen som sedan tar på en av oss och går in bakom Skans. Ett klassiskt skitmål, men det var bara att jobba vidare. Hemmalaget får därefter chansen i powerplay, men detta stänger vi ner förtjänstfullt. Andra perioden är sedan ganska jämn med ganska god kontroll från vår sida. Jonatan gör 2-5 och vi får chansen i powerplay. Vi har där en boll inne men målet döms bort av domarna efter att ett slag i stolpen påkallat målvaktens uppmärksamhet. Istället gör hemmalaget 3-5 lite billigt och onödigt. Vi får dock sista ordet även i andra perioden efter att hemmalaget försökt sig på den omtalade tågvarianten på ett frislag i bra läge. Varianten misslyckades och blev till ett friläge för oss, 3-6.

I tredje perioden undviker vi att släppa in något mål från start och sätter istället 3-7 tidigt. Det kändes viktigt och skönt att få första målet i perioden och från det läget har vi matchen i ett järngrepp. Det är sedan vi som är snäppet bättre på det mesta perioden igenom, vi trummar på med högt fokus och maler ner motståndet. När juniorligan Ale, Tage och Bielsten gör varsitt mål mellan minut 10 och 16 är saken klar. Bielstens första seniormål var utan tvekan det mål som ledde till mest glädje och jubel. En stark tredje period där vi har god kontroll på matchen och glider ifrån målmässigt. Segern får betecknas som både klar och rättvis. Viktigt och tungt i en match där båda lagen behövde vinna.

Brillorna skickade Tage vidare till Bielsten som förutom det där målet spelade smart och bra matchen igenom. Hans spelförståelse leder allt som oftast till avgörande brytningar. Målskyttar: Jonatan Petersson (4), Tage Jönsson (3), Simon Löf (2), Lukas Bielsten, Ale Albinsson.