Herrar Div 3

Inför Cimrishamn med multibegåvningen Tage
2019-03-14 11:16
Vi är framme vid grundseriens sista hemmamatch och det är FC Cimrishamn som kommer på besök. Tage Jönsson är matchens profil och har fått säga sitt. Den nyblivna 17-åringen Tage har en säsong fylld av nya erfarenheter med spel i diverse serier och tävlingar. Efter att ha tillhört Herr A under ett par månader är Tage åter tillbaka i H3 inför den spännande säsongsavslutningen. Senast mot Genarp spelade han en avgörande roll med sina tre mål och hittills uppvisar han inga tecken på att vara nöjd. In och läs med om vad Tage säger om lärdomarna från A-laget, säsongens erfarenheter i stort och hans dubbelidrottande.
Du har varit med A-laget en hel del nu under vårvintern på träningar och även några matcher. Vad tycker du framförallt du lär dig och utvecklar när du är med där?
-Jag känner att jag utvecklar ett högre tempo med och utan boll. Allt går också mycket snabbare vilket gör att man måste ta snabbare beslut och på så sätt känner jag att jag har utvecklat min spelförståelse. Även de fysiska och taktiska bitarna är på en helt annan nivå och det är också nåt jag tar lärdom av.

På det stora hela har det varit en säsong med mycket nytt för dig; JAS, SDF-SM, seniorspel med H3 och Allsvensk debut, hur har du upplevt allt det här?
-Ja det har blivit en hel del spel i olika tävlingar/serier. SDF-SM var framförallt en rolig upplevelse, eftersom man åkte ditt under Skånes färger och fick mäta sig med de bästa i sin årskull. Att spela H3, JAS och Allsvenskan har varit en stor förändring om man jämför med förra säsongen då man bara spelade i 02-serien. Tycker det är bra nivå på alla serier och det finns inget lag som vi möter där vi kan leka hem segern.

Det blev en jämn match mot Genarp i söndags. Med dina tre mål bidrog du i allra högsta grad till att det slutade med seger. Vad säger du om den matchen såhär några dagar i efterhand?
-Ja kändes som det blev lite väl jämnt eftersom jag tycker vi är ett mycket bättre lag än vad vi visade i söndags. Försvaret var väl inte det bästa och tycker att organisationen måste förbättras och slarvfelen måste bort. Det positiva var väl att vi trots allt gjorde nio mål och såklart att vi tillslut fick med hos tre poäng. Tror också att det är bra att känna på att ligga under i vissa matcher och sedan vända till vinst, det är något man kan ta med sig i ett stundande kval.

Imorgon fredag väntar hemmamatch mot Cimrishamn, ett lag du även var med och mötte borta. Vad minns du om motståndet och hur tror du det går på fredag?
-Jag minns att vi förlorade, med uddamålet tror jag. Kom också ihåg att vi ledde relativt stort och tappade i sista perioden, de kändes som ett lag som inte gav upp i första taget. Hallen vi spelade i var väldigt liten vilket gjorde spelet annorlunda och om jag minns rätt lastade de mycket skott på mål från backplats och fick på så sätt in lite bollar. Jag tror att här på våran hemmaplan i Kirseberg med fantastiska fans på läktaren kommer vi vinna med 12-3, tror Gabriel hänger några i krysset, Liam blir också farlig med tre assist.

Under sommarhalvåret byter du innebandyklubban mot fotbollsskorna, vad är det bästa respektive sämsta med att hålla på med två idrotter?
-Byter? Försöker ha på mig fotbollsskorna på vintern också. Det sämsta är att jag måste tacka nej till väldigt mycket och nu i vinter har fotbollen fått rätt så många nej, men har bra tränare med förståelse för vad jag håller på med och de är glada för att jag håller igång med träning. Fördelarna är fler, en av de största är väl att fotbollen har gjort mig till en bättre innebandyspelare och tvärtom. Man träffar också andra typer av människor vilket bara är positivt.

Tack till Tage för de svaren. Imorgon spelar vi vår sista hemmamatch i grundserien, det ligger en femteplats i potten och Cimrishamn är alltid sevärda. 19.30 i Kirseberg gäller!

H3-galan 20192019-05-24 10:21
SÄKRAT KONTRAKT!2019-04-16 22:14