Serie:Herrar Div 3 Södra Skåne   Tabell >>
Samling:11:30, Bråhögshallen
Stanstad numret för stora denna gång
2019-02-18 11:52
Det blev förlust i bortamötet med Stanstad under söndagen. Siffrorna skrevs tillslut till 10-4 efter att hemmalaget dragit ifrån lite extra i tredje perioden. Vår insats är helt okej, speciellt i matchens två första perioder. Tyvärr blandar vi längre sekvenser av bra försvarsspel med felbeslut och enklare misstag som vi straffas på. Trots många bra kontringslägen lyckas vi heller inte riktigt komma till de där riktigt bra chanserna tillräckligt många gånger. Vi får också säga att Stanstad är ett bra lag, speciellt de gånger de har merparten av truppen tillgänglig. Med vår insats utmanade vi hemmalaget i två perioder, i den tredje var de numret för stora och vann också matchen fullt rättvist.
Matchbilden blev till stora delar den förväntade med ganska mycket boll för hemmalaget medan vi la fokus på att ligga rätt i försvarsspelet för att kunna vinna boll och ställa om. Till mångt och mycket gör vi detta bra, men tyvärr slavar vi emellanåt och bjuder hemmalaget på målchanser. Hemmalaget gör 1-0 på ett sådant exempel. Strax därpå får vi chansen i powerplay och lyckas så som vi gjort till vana att utnyttja detta när Syrén sätter 1-1 med ett tungt skott. Olyckligtvis kommer  2-1 nästan omgående i bytet därpå när Stanstad lyckas med ett instick, något de hotade med matchen igenom. Matchbilden fortsätter sedan så som jag beskrev den inledningsvis med ett visst spelövertag för hemmalaget och försvarsspel och kontringslägen för oss. Innan paus kommer 3-1 på ett backskott.

I andra perioden upplever vi att vi har lite bättre koll på händelserna. Hemmalaget får olyckligt nog göra 4-1 efter en framgångsrik enmanspress, men i övrigt stänger vi ner dem bättre än i första perioden. För vår del uppstår ganska många kontringslägen som skulle kunna leda till bra målchanser, men den rätta skärpan saknades alltför ofta. I mitten av perioden dödar vi ett boxplay genom bra slit och lyckas strax därpå reducera till 4-2 genom undertecknad efter att Flike och Jonatan satt en bra press och vunnit bollen högt upp i banan. Perioden är som helhet ganska jämn, men vi lyckas inte skapa riktigt så många eller bra målchanser som vi hade behövt för att göra ett par mål till.

Tredje perioden inleds med samma matchbild som tidigare 40 minuter men när hemmalaget gör 5-2 6.31 och 6-2 7.26 orkar vi inte riktigt stå upp ordentligt längre. Perioden blir till något av ett målkalas där båda lagen inte gör riktigt som under de första perioderna, sex mål för hemmalaget och två för vår del blev det tillslut. Sista perioden är ett minus, men något vi kanske inte behöver dra alltför stora växlar av. Motståndet är offensivt sett kanske det bästa vi stött på under säsongen. Det man kan gräma sig över är de mål som hemmalaget får göra alltför lätt på grund av att vi gör något vi inte ska. Det är något vi får arbeta vidare med att minimera.

Ale valde att skicka brillorna till Lawand som stod upp bra i duellspelet och ofta kom därifrån med bollen. Målskyttar denna gång: Simon Löf (2), Oskar Syrén, Ale Albinsson. Nu väntar en spelledig helg innan vi tar oss an Tygelsjö på hemmaplan fredagen den 1 mars.