http://www2.sportadmin.se/hemsida/images/395/8946/844391.JPG?v=2019-09-11%2013:31:13
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Herrar Div 3

Inför Malmhaug med derbyälskaren Oshe
2019-01-25 09:08
Till helgens Malmöderby har det blivit Oskar "Oshe" Olssons tur att komma till tals. Derbymatcher mot Malmhaug är speciella för Oshe som har ett stort Malmö FBC-hjärta och dessutom känner många i motståndargänget. Inför säsongen såg det ut som att vi skulle behöva klara oss utan Oskar då han representerade Trelleborgslaget Palmstaden under försäsongen. I god tid innan seriestart var han dock tillbaka i det magenta matchstället. In och läs mer om vad Oshe säger om det valet, lagets form och om derbyt och dess profiler såklart. 
Efter att ha testat försäsongen med Palmstadens division 2-lag blev det ändå H3 med moderklubben till slut. Hur kom det sig?
-Valet av att gå tillbaka till Malmö FBC för att fortsätta säsongen föll sig ganska naturligt då pendlingen till Trelleborg inte klaffade riktigt med jobb samt dåvarande studier. Sedan så var det även saknaden av lagkamraterna i Malmö som också var en stor anledning, jag ville även vara med på resan mot division 2 igen. Borta bra men hemma bäst helt enkelt. 

Hösten förde med sig ganska goda resultat medan vintern varit tyngre poängmässigt. Vad anser du att det beror på?
-I det stora hela tycker jag inte vi har levererat en sämre innebandy nu än vad vi gjorde då vi tog poängen. Då hade vi kanske lite mer stolpe in och nu har vi haft lite mer stolpe ut. Det gäller bara att vi ska fortsätta tro på de vi gör och kämpa som ett lag och då kommer poängen att trilla in igen. Om jag ska trycka på någon specifik sak så är det väl att Jonte skjuter mer över än i mål numera, men han har lovat att hooka ner till söndagens batalj. 

På söndag väntar ett derby mot serieledande Malmhaug. Vad talar för att det vänder för oss då?
-Ett Malmöderby är alltid en speciell match att spela oavsett division, det brukar bli lite tajtare matcher och mycket känslor inblandat. Jag tycker att vi har tränat på bra och vet vad vi har att vänta oss. Lovar Lawand att tacklas lite hårdare och Jonte skjuta i mål lite mer så vinner vi på söndag. 

Vad förväntar du dig för matchbild? Hur slutar det och vem avgör?
-Matchbilden som jag förväntar mig är att Malmhaug kommer vilja föra spelet och hitta snabba instick. Det gäller att vi är på hugget och vågar tro på vår spelidé. Tror även att det blir en jämn batalj och att det är små marginaler som kommer avgöra vem som tillslut står som vinnare. Jag tror att det kommer vara jämnt in i de sista, om inte Felix Flike dribblar igenom hela Malmhaug  och sätter dit vinnarmålet så lär Malmhaugs nr. 26 Oscar Malm Nilsson valla den i egen burgavel för att sedan lägga upp den i bortre X då kommer hans riktiga Malmö FBC-hjärta komma fram och han hjälper moderklubben till seger. Vi vinner med 6-7. 

Du känner några Malmhaugspelare ganska väl. Vad innebär det för dig på söndag?
-Det är alltid speciellt att möta människor man känner utanför innebandyplanen. Jag tycker bara det är kul att få berätta för Robert Liljedahl att Lawands pappa har köpt en Ferrari eller att Liftbils-Malm är grym på att dansa under matchens gång. Det gäller även för oss att hålla koll på dessa herrar, Robban är en av serien spelskickligaste centrar med ett vasst direktskott och Liftbils-Malm älskar att bryta mönster och göra det oväntade som att valla bollen i burgaveln som ni kan se 3.50 in i videoklippet https://m.youtube.com/watch?v=VetpjuG2fwQ&t=166s.

Tack till Oshe för bra svar och bra scouting av motståndarna. Malmöderby i Kulladals sporthall på söndag 27 januari 15.30, vi ses där!

Nyhetsarkiv
Årets första seger!2019-10-24 21:36
H3-galan 20192019-05-24 10:21
SÄKRAT KONTRAKT!2019-04-16 22:14
Bottennapp mot Malmhaug2019-01-29 20:10
Seriepremiären avklarad2018-10-08 12:37
 
Event
stötta oss
Sponsorer & partners
2007 KLUBBEN