http://www2.sportadmin.se/hemsida/images/395/8946/844391.JPG?v=2019-09-11%2013:31:13
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Herrar Div 3

Halvtidssummering Herrar Division 3 Södra Skåne
2018-12-21 10:32

Halva säsongen är nu spelad och inför det stundande juluppehållet passar det bra att summera hösten lite grand samt blicka framåt mot våren. Vi har mött samtliga nio seriekonkurrenter en gång vilket resulterat i fem segrar och fyra förluster. Det är en tuff serie med flera bra lag och förutsättningarna för just denna säsong där hela sex av tio lag riskerar nedflyttning gör att varje match är viktig. För vår del hoppas och tror jag att vår utveckling fortsätter under säsongens andra halva, då har vi goda möjligheter att höja oss ytterligare ett par snäpp. 

Tidigt i höstas var det ett till stora delar nykomponerat lag som drog igång serien på allvar. Kvar sedan föregående säsong var bara sex utespelare och en målvakt. Resterande trupp har under hösten utgjorts av nyförvärv och comebacker samt juniorspelare födda 2001 och senare som alla gör sin första säsong med seniorspel. Med det i åtanke var vi medvetna om att vi behövde ha tålamod med resultaten. Jag sa tidigt att vi kommer bli bättre och bättre ju längre säsongen går och det kan jag fortsatt skriva under på. Under försäsongen spelade vi tre träningsmatcher där vi i mångt och mycket började från ruta ett med olika delar av vårt spel och dessutom testade oss fram i olika konstellationer. Resultaten var inte det viktigaste i det skedet, men det skavde ändå lite att inte få med oss någon seger in i tävlingssäsongen. 

 

I premiären mot Finn kan jag i efterhand se det som att vi fortfarande letade lite efter oss själva rent taktiskt och förlorade också den matchen rättvist. Vändningen kom i andra omgången borta mot Lomma när vi satte defensiven rätt och kollektivt insåg att det ger resultat. Segern där blev viktig för fortsättningen. Efter att ha förlorat en tight match mot Malmhaug med uddamålet radade vi upp fyra raka segrar mot Teknologkåren, Stanstad, Tygelsjö och Genarp. Vi har därmed hittat ett sätt att ta oss an matcherna som ger resultat. Tyvärr har vi fått avsluta hösten med två förluster. Matchen mot Cimrishamn har vi kontroll på men tappar i tredje, nu senast mot Lund levererar vi inte en prestation över 60 minuter som är tillräckligt bra för att slå ett topplag som Lund. 

 

Fem segrar och fyra förluster innebär 15 poäng i serien och en femteplats. Förutsättningarna i Division 3 Skåne är extra tuffa denna säsong då två serier denna säsong slås ihop till en division 3-serie kommande säsong. I vår serie med 10 lag innebär detta att lag 7-10 trillar ur serien och lag 5 och 6 får kvala för att hålla sig kvar. För uppflyttning gäller att lag 1 går upp och lag 2 får kvala till division 2. Lag 3 och 4 stannar i division 3. 

 

Det är således hårda förutsättningar som präglar serien och varje match innebär viktiga poäng, vilket också är roligt. Vi är fortsatt i fas med den målsättning vi satte upp inför säsongen och har en trygghet i att vi vet vad vi kan. En passande kompletterande målsättning inför andra halvan av säsongen kan vara att ta mer än de femton poäng det blivit i höst. Serien innehåller dock flera goda konkurrenter och det är ju givetvis inget av de tio lagen som är intresserade av nedflyttning till division 4. För fyra lag blir det dock verklighet i mars månad och för ytterligare två väntar ett tufft kval mot hungriga uppflyttningskandidater. 

 

Vi tar juluppehåll och laddar om inför den högintressanta andra halvan av denna serie. Med nyladdade batterier har vi alla förutsättningar att prestera bättre än vad vi gjort i höst. 

 

Coach Simon


Nyhetsarkiv
Årets första seger!2019-10-24 21:36
H3-galan 20192019-05-24 10:21
SÄKRAT KONTRAKT!2019-04-16 22:14
Bottennapp mot Malmhaug2019-01-29 20:10
Seriepremiären avklarad2018-10-08 12:37
 
Event
stötta oss
Sponsorer & partners
2007 KLUBBEN