Serie:Herrar Div 3 Södra Skåne   Tabell >>
Samling:18:30
Ny seger i märklig match mot Stanstad
2018-11-10 09:54
Det blev hemmaseger på fredagskvällen när Stanstad gästade Kirsebergs sporthall. Slutresultatet skrevs till 5-3 med de lite anmärkningsvärda periodsiffrorna 5-0, 0-0, 0-3. Det var en speciell match där bortalaget kom till spel med en väldigt liten matchtrupp och då, helt förståeligt, drog ner på tempot i matchen när de kunde. Vi tar med oss säsongens första hemmaseger och en förstaperiod som la grunden till den.
Bortalagets begränsade manskap blev direkt en snackis, och det var inte svårt att på förhand räkna ut att det skulle komma att prägla matchen. Inför matchen pratar vi om att vi inte får lägga för mycket fokus på det och tro att något skulle vara klart på förhand. Vi visste att det skulle bli viktigt att vi satte fart på bollen och drog upp tempot, för Stanstad misstänkte vi skulle göra tvärtom.

Med den bakgrunden är det roligt att tänka tillbaka på hur laget tog sig an den första perioden. Det är ingen klockren period, men vi gör det vi bestämt oss för, och framförallt visar vi en inställning som talade om att vi tänker ta det här på allvar. Vi fick ganska mycket yta att spela på och gott om tid med bollen, i ett sådant läge är det lätt att tappa energi och fart, men i den första perioden klarar vi att hålla uppe tempot. Med detta kom även skapade målchanser och effektivitet. Oskar Olsson inledde målskyttet med ett skott från backplats som letade sig upp mot krysset. Vi har sett det på träningarna och det var bara en tidsfråga innan vi skulle få se det på match. Vi visar god inställning perioden igenom och målen kom framåt med jämna mellanrum. Vi manar på varandra att bara fortsätta när vi känner att vi har momentum. Vi går till paus i ledning med 5-0.

Inför den andra perioden pratar vi såklart om att bara fortsätta. Det gör vi också och fortsätter skapa målchanser ute på plan. Den stora skillnaden från den första perioden är att effektiviteten inte finns där. Under perioden tappar vi även fart och faller in i ett lägre tempo. Bortalaget kommer även fram och skapar en del chanser, men Skans i målet är stabil och räddar dessutom en straff. I ärlighetens namn borde de lägen vi skapar under andra perioden lett till att vi dödar matchen på riktigt, men så blir det inte.

Tredje perioden blir istället vår sämsta för kvällen. Vi börjar göra saker och ting lite svårare medan Stanstad istället satsar på ett enklare, rakare spel. Bortalaget lobbar ner höga bollar mot vårt mål och blir mer direkta. Vi slarvar även vi vissa lägen vilket leder till att Stanstad reducerar, 5-1, sedan 5-2, och även 5-3. När det målet kommer är det två minuter kvar och vi bestämmer oss verkligen för att det får räcka. Vi tar tag i bollen och spelar enkelt återstående minuter. Någon fara för segern blev det aldrig riktigt, men det kändes onödigt att differensen skulle stanna vid två mål. Det var en speciell match där det blev svårt för oss att trumma på och hålla tempo. Tillställningen kändes lite avslagen och efter en bra första period blev vi allt sömnigare och tappade spelglädjen. Vi får försöka ta lärdom av den situation som uppstod.

Ale valde som innehavare av brillorna att skicka dem vidare till Skans i målet. Johannes Skans som tillhör A-truppen gjorde sin första match i H3 för säsongen och utöver straffräddningen visade han upp ett väldigt stabilt spel som gav trygghet till hela laget. Målen kom denna gång från fem olika målskyttar, i tur och ordning: Oskar Olsson, Linus Karlelid, Tage Jönsson, Drahomir Mach och undertecknad Simon Löf. Nu laddar vi om för en ny bra träningsvecka innan vi tar oss an Tygelsjö på bortaplan nästa helg.