Serie:Herrar Div 3 Södra Skåne   Tabell >>
Samling:12:30, Östratornhallen, Musikantvägen 3, Lund
Seger mot Teknologkåren utan att övertyga
2018-10-29 11:11
I lördags tog vi oss till Östratornhallen i Lund för att möta Teknologkåren. Det var en svårspelad hall och ett revanschsuget motstånd som väntade och vi hade stundtals problem att få igång spelet. Trots att vi inte levererar någon riktigt bra insats fick vi med oss segern och de tre poängen, mycket tack vare Ale och Tage som klev fram och levererade både mål och bra spel.
I den första perioden har vi lite problem med att komma in i matchen och det är hemmalaget som tar ledningen i numerärt överläge efter 6 minuter. Jonatan kvitterar sedan till 1-1 i en kontring där vi kliver fram och bryter på ett framgångsrikt sätt. Problemen med att få igång spelet kvarstår dock, bollen studsar lite annorlunda och vi kommer ofta på mellanhand i situationerna.

Inför andra perioden går vi ner på två femmor för att vakna till och få upp tempot. Vi får också precis den effekt vi eftersöker när Ale och Tage gör varsitt mål i andrafemmans två första byten i perioden. Vi försöker att trumma på och behålla momentum, tyvärr går vi ner oss lite när vi får chansen i powerplay där spelet hackar och skotten går utanför. Teknologkåren tar sig tillbaka in i matchen, skapar lägen och tvingar Hultman i målet till flera bra räddningar. Vi avlastar våra två femmor med en tredje och i ett sådant byte kommer 1-4. Målet kommer ganska överraskande, lite från ingenstans och det är Christoffer som gör sitt första mål för Malmö FBC, första målet i seniorsammanhang efter comebacken till innebandyn, riktigt roligt. Vi går till paus med det resultatet trots att hemmalaget har flera goda möjligheter och avslutar med powerplay.

Till den tredje perioden pratar vi om att hitta tillbaka till det flow vi inledde den andra perioden med. Vi pratar även om att behålla lugnet oavsett om vi drygar ut ledningen eller om reduceringar kommer. Tyvärr är det det senare som inträffar under periodens första fem minuter. Lundalaget går upp till 3-4 genom två snarlika mål som tillkommer via kontringar när vi kommer lite fel i presspelet. Efter hemmalagets tredje mål knyter vi näven, vi känner kollektivt att vi är det bättre laget och att vi ska ha med oss de tre poängen. Målet fram till 3-5 kommer också ganska omgående och det är återigen Ale som sätter dit den. Efter det upplever jag att vi har relativt god kontroll över matchen. Vi tog lärdom av de kontringsmål vi släppte in och bjöd inte på fler sådana lägen. Vi har även bud på fler mål framåt och borde satt dit några bollar till. Det blev en seger, utan att känna att vi riktigt fick till det. Vi kan ännu bättre och det hoppas jag att vi kan få visa framöver.

Vår lagkapten Henke fick tyvärr lämna ett sent återbud på grund av sjukdom. Assisterande lagkapten Drahomir tog bindeln denna gång. Henke skulle också, som innehavare av brillorna från senaste matchen, fått dela ut dem. I Henkes frånvaro gick det uppdraget till Jonatan som hade brillorna dessförinnan. Jonatan ville lyfta fram både Ale och Tage för goda insatser, brillorna gick till Ale som gjorde två mål. Ale får dock öva på sin fotograferingsmin.

Målskyttar: Ale Albinsson (2), Jonatan Petersson, Tage Jönsson, Christoffer Bengtsson