Herrar Div 3

Inför Malmhaug med derbyrutinerade Syrén
2018-10-18 12:33
Inför morgondagens derby mot Malmhaug har Oskar Syrén fått möjligheten att utveckla sina tankar kring ett par frågor. Syrén är kanske den spelare i truppen som spelat flest Malmöderbyn de senaste åren, dels i seniorsammanhang förra säsongen, men framförallt i diverse juniorserier dessförinnan. In och läs om hans tankar om säsongsinledningen och hans bästa derbyminne!
Syrén, du är en av de spelare i truppen som spelat flest Malmöderbyn de senaste åren, upplever du att de matcherna är speciella och vad är det då som gör att de blir annorlunda?
-Ja, Malmöderbyna har alltid varit lite speciella. Det finns ju egentligen bara två stycken innebandylag i Malmö, så varje matchs vinnare får titulera sig som Malmös bästa lag, iallafall fram till nästa möte. Detta gör att det ofta blir en väldigt hetsig matchbild med mycket trashtalk. Så derbyna blir ofta de absolut tuffaste matcherna både fysiskt och mentalt.

Uddamålsseger senast mot Lomma, vad anser du var avgörande i den matchen?
-Jag tycker det absolut mest avgörande i matchen var vårat spel i powerplay och boxplay. Att vi klarar av att hålla dem mållösa i tre boxplay, samtidigt som vi gör tre mål i powerplay är väldigt starkt och säkrade verkligen de tre poängen.

Säsongen har nu pågått ett par månader, det är mycket nytt i år, inte minst i form av det nära samarbetet med JAS och P16, hur tycker du att det fungerar?
-Jag tycker samarbetet har fungerat väldigt bra! Vi får båda lagen ut väldigt mycket utav det. JAS-spelarna behöver möta lite större och fysiskt hårdare motstånd, något jag vill tro att vi tillför. Samtidigt behöver vi i H3-laget kunna hålla ett högt tempo både kroppsligt och med boll, något som JAS-spelarna verkligen tvingar oss till att hålla på träningarna.

Vad tror du om fredagens derby, vad blir det för matchbild och hur slutar det?
-Jag tror vi har en väldigt bra chans i matchen. När vi möte dem under försäsongen förlorade vi, men jag tycker vi förlorar mer på eget slarv än deras skicklighet. Det kommer bli en tuff match där vi får spela mycket på fart och kontringar, men kan vi bara låta bli att slarva och vara mer effektiva framåt tror jag vi har väldigt bra chanser. Slutresultatet tippar jag slutar med vinst med 7-4.

Slutligen: Har du något derbyminne du vill dela med dig av?
-Det finns flera, men det bästa minnet måste nog vara det första derbymålet som jag fick göra på bortaplan mot Malmhaug. Det var absolut inte det snyggaste målet jag har gjort, men det var en jämn match, stämningen väldigt het och målet var livsviktigt för oss. Självklart vann vi också den matchen.

Tack till Syrén för kloka svar. Missa nu inte derbyt i Kirsebergs sporthall imorgon fredag 19 oktober 19.30!

H3-galan 20192019-05-24 10:21
SÄKRAT KONTRAKT!2019-04-16 22:14