Herr U - Division 3

Positiva besked trots förlust mot Cimrishamn
2018-09-16 16:57
Under söndagen spelade H3 sin första riktiga träningsmatch för säsongen när seriekonkurrenten Cimrishamn besökte Kirsebergs sporthall. Bortalaget gick segrande ur duellen med slutresultatet 6-9, men vi tar med oss flera goda besked samt vetskapen om vad vi behöver jobba mer med.
Vi kom till match med en trupp på 17 utespelare och två målvakter. Lagets snittålder stannade för dagen på låga 19,3 år och det var inte mindre än elva spelare som spelade sin första seniormatch. Målvakterna Liam och Hultman delade på ansvaret idag och stod halva matchen var, alla utespelare spelade minst två perioder i de tre femmorna vi gick runt på matchen igenom.

Cimrishamn slutade förra säsongen på en stark andraplats i Division 3 Södra Skåne och vi visste på förhand att matchen skulle bli en bra värdemätare för oss. Spelmässigt hänger vi med mycket väl egentligen hela matchen. Resultatmässigt drar Cimrishamn ifrån lite i tredje perioden när vi går ner oss lite grand, ställningen efter två perioder var lika, 4-4. Tilläggas bör att vi har stora problem i boxplay då vi släppte in hela fyra mål i den spelformen. Det är något vi får arbeta vidare på, men att det ser ut som det gör är bedömer jag som ganska naturligt då spelarna i laget fortfarande håller på att lära känna varandra.

Från matchen tar vi framförallt med oss att vi har många spelare som håller på den här nivån. Det är extra positivt då vi idag saknade ett par av de mer rutinerade spelarna. Sett till att detta laget kommer bli bättre och bättre ju längre säsongen lider finns det anledning att vara optimistisk. Jag är nöjd med hur laget tog sig an matchen, men vill framförallt lyfta fram de elva spelare födda 2001 och 2002 som debuterade i seniorsammanhang. Moget spel med många bra beslut, det kommer bli roligt att följa lagets och de unga spelarnas utveckling under säsongen.

Målskyttar för dagen var undertecknad Simon Löf (3), Jonatan Petersson, Drahomir Mach och Isac Knutsson.