Förlust mot serieledarna
2018-02-18 18:47
Dam A har ett erkänt tufft spelschema i februari med enkom topplag på menyn. I förra veckans dubbelomgång förlorade man dåvarande serieledarna Pixbo på fredagen för att sen ta 2 härliga poäng mot Täby på söndagen. Den snart gångna helgen utmaning låg i att ta sig ann nya serieledarna KAIS Mora.
Period 1: 3-1
Matchen kunde dock ha börjat bättre då hemmalaget tar ledningen efter 1 minut. Men Josefine Kellers fina målform mot topplagen håller i sig och hon kvitterar minuten senare efter en soloraid från egen planhalva. Mora tar dock tillbaka ledningen i PP när halva den 1:a perioden är spelad. En ledning som utökas lite psykologiskt försmädlig minuten innan paus.

Period 2: 4-1
Mora utökar sin ledning till 4-1 efter bara 5 sekunder i den 2:a perioden och uppförsbacken från de första 20 spelade blev genast lite brantare. Dock sitter nästa mål bakom Mora-målvakten efter en tilltrasslad situation som tillslut bedöms som "självmål". Mora blir tyvärr inte så nedstämda av det utan fortsätter straffa våra egna misstag fram till 6-2. Perioden sista mål går dock under kategorin "innebandygodis", tyvärr för våran del är det Moras My Kippilä som stod för underhållningen.

Period 3: 4-4
Omöjligt uppdrag med underläge 7-2 inför den sista perioden? Nja, det var nog en och annan morasupporter som skruvade på sig ca 5 min in i den 3:e perioden! Då hade nämligen såväl Anna Nilsson och Ellen Tillman reducerat till 7-4. Men hemmalaget lägger in en växel och trycker in fyra mål i perioden. Vi mäktar förvisso med ytterligare två mål genom Ellens (Rasmussen och Tillman) till slutresultat 11-6.

Noterbart
  • Sara Gemback får göra sin SSL-debut med ca 5 min kvar av matchen. En debut hon kröner med att assistera till Tillmans och matchens sista mål.
  • Ellen R utses till matchens lirare av centerpartiet i Mora.

Sammanfattning
Det får anses positivt att göra 6 mål på bortaplan mot serieledarn men för att göra mer "match" av det hade en större dos av intensitet, offervilja, kamp och malmöitisk jävlaanamma. Det fanns inte fullt ut denna dag.

Nästa vecka väntar ånyo en tuff uppgift då regerande mästarna IKSU kommer till Baltiska hallen. En riktig godbit för alla innebandyintresserade att bevittna!  Kl 13.00 börjar matchen och dagen till ära kör vi "Familjedag", viket innebär att alla som på ett eller annat sätt kan kopplas till Malmö FBC (medlemmar, anhöriga, fd spelare etc mfl) erhåller fri entré.