Dam A - Svenska Superligan

Förlust mot serieledarna
2018-02-10 00:46
Bild: Björn Sandberg
Den på förhand väldigt tuffa bortamatchen mot serieledarna Pixbo blev inte lättare av att hemmalaget satte kvällens första mål efter bara 1 min.
Våra för kvällen vita krigare stod inte att känna igen vilket Pixbo obönhörligen utnyttjade genom att göra 2-0 åtta minuter senare. Men istället för fortsatt svacka som var lite av lagets signum i höstas växer laget in i matchen och Ellen Tillman reducerar snyggt på en retur efter Emma Torrikas avslut.

Den 2:a perioden börjar helt klart bättre och nyförvärvet Yamou Njai lyfter upp en boll till Marika Wärnehult som stänker in sin egen retur och kvitterar till 2-2 (Njais första poäng i nya laget). Det blev dock kortvarig glädje då Pixbos backgeneral Isabell Krantz prickskjuter in ledningsmålet i den enda lilla luckan som fanns bakom täckande backar och målvakt. Samma Krantz driver mot slutet av perioden upp bollen och serverar sin forward öppet mål till 4-2.

Tidigt i den 3:e perioden kommer så situationen som kom att bli matchens avgörande. Malmökontring till friläge som förbyts till kontrakontring och skarpskjutande backen Stephanie Boberg skickar in 5-2. Loppet kört, icke! Wärnehult hade torrt krut kvar och drar in 5-3  mycket vacker i bortre X:et. Målet ger grym energi och i bara farten sätter Marlene Lennartsson 5-4 assisterad Ellen Tillman. Det blir sen spännande slutminuter men kraften för att skapa de där riktigt vassa chanserna finns inte där fullt ut.

Summerat

·      Att inte vara mer ”redo” inledningsvis! Känns onödigt att bjuda på mot just nu världens bästa klubblag!  Klyschigt, men det var verkligen lite ”satt kvar på bussen” känsla tjejerna utstrålade matchen första 10 minuter.

·      Jättestarkt att komma igen två gånger om (vid 2-0 och 5-2) och ta matchen hela vägen in på mållinjen.  Det är ett helt annat Malmö än i höstas vi bjuds på!

·      Från division 3 via Dam U till ”världens bästa liga”, Wärnehult med dubbla mål mot serieledarna.

Redan på söndag är det dags igen när det bjuds på SSL-fest i Halörhallen, Höllviken!