Serie:Herrar Div 3 Södra Skåne   Tabell >>
Herr 3 Utveckling
Referat: Malmö FBC H3 - Lomma FBC H3
Förlust mot Lomma när det mesta gick emot
2019-01-21 13:33, Herr 3 Utveckling
Fredagens hemmamatch slutade olyckligtvis med förlust. Siffrorna 2-7 är de största vi förlorat med under säsongen men stämmer för vår del inte överens med matchbilden. Spelmässigt är matchen jämn och till stora delar är det till och med vi som för den. Anledningen till att vi förlorar är att vi bjuder våra motståndare på alltför enkla mål i kombination med vår egen oförmåga att göra mål trots att vi skapar väldigt gott om chanser. Detta är saker vi behöver rätta till inför fortsättningen, klarar vi det kommer även resultaten komma med oss.
Matchinledningen gick i vår favör, vi fick tryck på offensiv planhalva i flertalet byten och tar också ledningen med 1-0 genom CW från nära håll. Tyvärr ligger vi själva bakom kvitteringen till 1-1 när vi tappar bollen från eget hörn in i mitten till Lommaspelaren som inte gör något misstag i det läget. 1-2 kommer också innan Syrén kliver fram och skjuter 2-2 med ett distinkt slagskott från sin backplats. De avslutande minuterna av perioden blir ödesdigra när Lomma går fram till 2-4. Känslan är att baklängesmålen kommer till alltför enkelt när vi antingen ligger fel i positionerna eller bjuder på kontringslägen. I paus är vi missnöjda och pratar om hur vi ska rätta till de delar av försvarsspelet som inte fungerar.

Andra perioden är jämn och vi bjuder inte bortalaget på lika mycket som i period 1. En gång är vi dock omotiverat generösa när vi byter i samband med ett Lommafrislag i bra läge. Detta utnyttjar de fram till 2-5. Efter det går vi framåt alltmer och skapar också flertalet reduceringslägen. Tyvärr saknas den rätta skärpan i vissa lägen, andra gånger är målramen i vägen. Allra mest oflyt har vi när CW faktiskt sätter sitt skott rakt upp i krysset. Detta var lite väl bra skulle det visa sig då bollen studsade ut via nättaket lika fort som den kom dit. Domaren uppfattar tråkigt nog detta som att bollen tar i ribban. Situationen är ganska signifikativ för matchen där vi får slita ont för att få med oss några mål samtidigt som det går så mycket enklare för motståndarna. Vi spelar även ett powerplay i andra perioden där vi får iväg ett par kvalificerade avslut, dock alltid med en Lommaspelare eller målvakt i vägen.

Inför tredje perioden gör vi om lite grand och bestämmer oss för att satsa allt framåt. Detta lyckas vi väldigt bra med och vi gör det mesta utan mål. Vi går för att reducera och komma ikapp medan Lomma kan spela på resultatet och låta tiden gå. Någon utdelning får vi inte med oss och istället kommer 2-6 efter 10.30 på vad vi upplever som bortalagets första skott i perioden. Det var den typen av match när det inte ville sig för vår del. Vi satsar fortsatt offensivt efter 2-6, drabbas av en utvisning men skapar även under den utmärkta målchanser utan att få dit bollen. 2-7 kommer i öppen kasse efter att vi fått träna lite på vårt 6 mot 5-spel.

Ibland kommer matcher där man känner att det mesta går emot en, så var det denna gång. Till detta tillkommer även bjudningar från vår sida som inte håller. Då är det svårt att vinna innebandymatcher. Rent spelmässigt skiljer sig matchen inte avsevärt från andra matcher under säsongen, i de avgörande lägena hamnade vi dock alldeles för mycket på minus. Hultman valde att ge brillorna till Syrén som förutom sitt mål gör en solid insats i båda riktningarna precis som han brukar. Denna match har inte gjort vår revanschlust mindre och på söndag väntar ett derby mot Malmhaug i Kulladals Sporthall.

Målskyttar: Carl-William CW Kullenberg, Oskar Syrén