Serie:Herrar Div 3 Södra Skåne   Tabell >>
Samling:18:30
Referat: Malmö FBC H3 - IBK Lund H3
Förlust mot Lund efter ojämn insats
2018-12-17 11:18
Det blev förlust i sista matchen innan juluppehållet när IBK Lund gästade Kirseberg i fredags. Vår insats är lite för ojämn under matchens gång för att vi skulle få med oss de tre poängen. En stabil förstaperiod som vanns med 3-1 följdes upp av en andraperiod som är en av säsongens sämre varpå Lund vände matchen till 3-4. Till tredje perioden samlar vi ihop oss och bjuder Lund på bra motstånd igen, matchen är jämn men bortalaget var strået vassare den här gången och den 5-6-ledning de hade med sig mot slutet ledde till att de kunde avgöra med ett mål i tom kasse och få med sig segern.
Inför matchen så visste vi att Lund är ett av seriens spelskickligaste lag, men även att de i detta spel är sårbara för kontringar. Vi vet också att vi har ett bra uppställt försvar när vi kommer upp i nivå. Matchplanen konstruerades utifrån dessa kunskaper. I första perioden föll det hela också väl ut. Vi tar en tidig ledning med 1-0 efter att Bielsten brutit bollen ganska högt i banan och spelat fram CW till ett bra skottläge. Matchbilden innehöll ganska mycket bollinnehav för bortalaget som dock slarvade en hel del på mittplan vilket gjorde att vi tog bollen och kunde kontra flertalet gånger. Jonatan gör 2-0 på en sådan kontring, vi har flera minst lika bra lägen men är inte tillräckligt kliniska eller effektiva i sista tredjedelen för att göra fler mål. Istället reducerar Lund till 2-1 på ett märkligt sätt i en tilltrasslad situation intill vår ena målstolpe. Matchbilden fortsatte dock vara densamma och Draho kunde göra 3-1 på ytterligare en omställning.

Som jag nämnde bjöd vi på en alltför ojämn insats för att ta hem och förtjäna segern. Andra perioden vill vi helst glömma. Lund växlade upp och vi växlade tyvärr ner. Redan efter 17 sekunder gjorde bortalaget 3-2. Efter det fortsatte de spela sitt spel medan vi virrade runt i egen zon. Det tog 11-12 minuter för oss att komma in i period två, på den tiden hade Lund vänt matchen fram till 3-4. De sista åtta minuterna jämnar vi ut spelet lite grand och skapar några chanser framåt, men perioden som helhet fick vi verkligen lov att vara missnöjda med.

Till tredje perioden gjorde vi en nystart som åter förändrade matchbilden. Vi fick tag i bollen och fart på fötterna igen. Vi kvitterar till 4-4 på en omställning och matchen är jämn igen. Efter detta är det fortsatt Lund som har mest bollinnehav medan vi fortsätter rikta in oss på snabba omställningar. Tyvärr är det Lund som gör det lite bättre än oss och sätter 4-5 och 4-6 i åttonde respektive trettonde minuten. Vi ger dock inte upp för det utan tar oss tillbaka in i matchen när Draho snyggt styr in Syréns backskott till 5-6 med dryga fyra minuter kvar. Vi tar även en time out med två och en halv minut kvar för att samla ihop oss och försöka få till en forcering. Något riktigt vasst kvitteringsläge lyckas vi dock inte skapa, Lund vinner istället bollen och avgör matchen med 5-7 i målet som Skans lämnat. 5-8 kommer på tekningen därefter men spelar mindre roll, det var ju kvitteringen vi ville ha. Sammanfattningsvis är det framförallt vår usla andraperiod som fäller oss. I första lyckas vi med vår matchplan och den tredje står 2-2 när vi tar ut målvakten. Vi får återigen försöka lära oss något av det som hände och komma tillbaka bättre.

Walter valde som innehavare av brillorna att skicka vidare dem till CW eftersom han med sitt tidiga mål gav oss en bra start på matchen och sedan genom hela matchen peppade laget och hjälpte backarna i försvaret från sin centerposition. Målskyttar var för utom CW, Drahomir Mach (2) och Jonatan Petersson (2).