Serie:Herrar Div 3 Södra Skåne   Tabell >>
Samling:18:30
Referat: Malmö FBC H3 - IBK Finn (Lund)
Seriepremiären avklarad
2018-10-08 12:37
I fredags kväll var det dags för seriepremiär i Herrar division 3 södra Skåne. IBK Finn stod för motståndet i en match som var jämn i två perioder. I den tredje var det bortalaget som var större, starkare, tyngre och mer rutinerade och därför kunde avgå med segern. Vi tar med oss nya lärdomar och blickar framåt.
Premiären i fredags innehöll för vår del mycket av det som hör premiärer till. Det var nerver, stundtals lite virrigt, stundtals fina sekvenser. Som jag skrev i ingressen var matchen jämn i två perioder. Första perioden var ganska avvaktande från båda lagen, men kanske framförallt från gästerna som senare växlade upp. Vi kommer ganska rätt i defensiven och framåt satte Jonatan två bollar i krysset vilket innebar ledning 2-1 inför andra. I andra perioden är det Finn som successivt tar över initiativet i matchen. De tar sig fram till allt fler chanser medan vi får allt svårare att komma fram och sätta tryck på dem. Matchen är dock fortsatt jämn, men Finn tar ledningen med 2-3 mot slutet av perioden och får gå till paus med det resultatet. Fem minuter in i tredje sätter gästerna ett 2-4-mål som blir ganska matchavgörande. Efter det försöker vi kliva fram för att vinna fler bollar högre upp i planen, men detta är det främst bortalaget som vinner på då de skickligt antingen vänder bort oss eller spelar förbi och kontrar effektivt fram till 2-7. Vi fortsätter gå offensivt perioden ut och Drahomir hinner reducera en gång, men någon riktig nerv i matchen kommer vi inte tillbaka till.

Finn vinner rättvist denna gången, de är rutinerade och samspelta efter flertalet år tillsammans i denna serien. De var tyngre och starkare än oss och vi lyckas heller inte vara kvickare och först in i situationerna utan kom ofta tvåa över stora delar av banan. Bortaspelarna kunde skydda bollen och vända bort oss. För vår egen del behöver vi målmedvetet och långsiktigt arbeta vidare med alla delar av spelet. Det som behöver komma upp allra mest är dock vårt anfallsspel och vad vi gör med bollen när vi har den. Kapaciteten och potentialen finns där, men vi behöver tro mer på den och oss själva. Laget är nykomponerat och vi letar fortfarande efter den rätta kemin sinsemellan. Som jag sagt tidigare vet jag att vi kommer bli bättre och bättre ju längre säsongen lider.

Målskyttar denna gången var Jonatan Petersson (2) och Drahomir Mach. På bilden ses Liam som tilldelades "brillorna" av mig. Brillorna kommer hänga med hela säsongen och delas ut av ägaren från föregående match till en spelare denne anser utmärkt sig i positiv bemärkelse. Liam fick brillorna av mig för stabilt spel och många förstklassiga räddningar. Flertalet av de insläppta målen kom till på kontringar. På lördag gör vi bortapremiär mot Lomma, då är det Liam som får äran att dela ut brillorna.