Samling:19:00, Slättängshallen
Referat: Lomma FBC H3 - Malmö FBC H3
Förlust i premiären mot ett vassare Lomma
2019-09-30 14:16
Det blev förlust med 9-3 i premiäromgången i årets upplaga av Herrar Division 3 Skåne. Vi gästade Slättängshallen där Lomma FBC A, nykomlingar från Division 2, tog emot. Det var hemmalaget som tog taktpinnen i första perioden. De roffade åt sig det mesta av bollinnehavet och fick även målmässig utdelning de gånger vi var lite oorganiserade eller slarvade. Ledningen med 4-1 från första perioden lyckades de behålla med relativt god kontroll under period två och tre. Vi har anledning att inte vara nöjda med vår insats, vi kan genomföra innebandymatcher med både bättre defensiv organisation och klurigare offensiva spellösningar än såhär.
Som sagt blev det en match där vi inte satte vår defensiv som vi ska, det handlar om mindre felpositioneringar och felbeslut som vi får rätta till framöver. I matchen gav detta våra motspelare lite extra tid och utrymme i farliga positioner vilket de utnyttjade. I jämförelse med träningsmatchen mot Malmhaug H2 hamnade vi nu fel betydligt oftare och lyckades inte vara lika kompakta. Under matchens gång gnuggar vi dock på och skapar även en hel del målchanser. I ställning 3-0 gör kapten Henke vårt första seriemål för säsongen. Det gav energi men tyvärr svarade Lomma med att göra 4-1 på kontring i anfallet efter.

I andra perioden höll hemmalaget inte riktigt samma fokus och skärpa även om de fortsatt ägde mest boll. Vi vann bollen och kom till kontringslägen lite mer frekvent, men inte heller vi var särskilt skärpta vilket ledde till att spelet böljade lite stundtals. Perioden slutar 2-1. Syrén gör vårt mål påpassligt när han dyker upp och slår in en sargretur på volley. Tråkigt nog släpper vi återigen in ett snabbt mål och får inte riktigt den skjuts av målet vi hade behövt.

Tredje perioden är lite som den andra med skillnaden att vi slarvar ordentligt vid ett par tillfällen vilket leder till enkla mål för hemmalaget. Henke hittar dock återigen nätet välplacerad framför motståndarnas mål och blir tvåmålsskytt.

Sammanfattningsvis var det en rättvis seger för Lomma, vi har inte råd med att slarva när vi möter ett stabilt motstånd med vassa offensiva spelare. Vi kan prestera bättre matcher än såhär vilket jag hoppas vi visar redan på fredag när det är hemmapremiär. Syrén som hade brillorna senast valde att skicka vidare dem till Henke som förtjänade dem mycket väl efter sina två mål och som alltid hårt slit.

Sön 17/3 16:00