http://www2.sportadmin.se/hemsida/images/395/8946/844391.JPG?v=2019-09-11%2013:31:13
2007 KLUBBEN
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Herrar Div 3

Malmö FBC H3
13 - 11
VV-84 SK Bjuv H3
Malmö FBC H313 - 11VV-84 SK Bjuv H3

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 12 april, 19:30
Plats:Kirsebergs Sporthall
Serie:Kval Herrar Div 3 Grupp 1   Tabell >>
Samling:18:30
Seger mot Bjuv i sista kvalmatchen efter känslomässig bergochdalbana
2019-04-15 12:06
Fredagens möte med Bjuv blev precis så dramatiskt som det ska vara i ett kval - och lite till. Efter en jämn första period med 2-2 på resultattavlan trampade vi gasen i botten i andra perioden och gick fram till 10-3, ett mäktigt ryck när allting satt under ett par minuter. Tredje perioden skulle dock bli andra periodens motsats. Trots att vi inte pratade om något annat än att fortsätta och inte slappna av kunde vi inte förhindra att det var bortalagets tur att ha momentum. På fyra minuter och tolv sekunder blev 10-3 till 10-8 och vi var såklart skärrade. Från det läget lyckas vi ändå rida ur stormen via ett par viktiga mål framåt i avgörande lägen. Bjuvs övertag fortsatte dock och ledningen var nere i ett mål vid två tillfällen (11-10 och 12-11). Trots att tredje perioden måste kategoriseras som en kollaps är det riktigt starkt av laget att resa sig och avgå med segern. Nu inväntar vi det sista resultatet i kvalgruppen som avgör om vi blir 1a eller 2a, klara för Division 3 eller playoff mot Cimrishamn är alternativen. 
Sista kvalmatchen och spänning i luften, hela Bjuv på läktaren med supportertröjor, trummor och tutor, en värdig inramning. Första perioden blev den mest kontrollerade och lagen fick känna lite på varandra. Bortalaget tog ledningen men precis som mot Willands gjorde vi 1-1 i powerplay och var därefter inne i matchen i allra högsta grad. 2-2 till slut efter varsitt mål till, ganska jämnt och ganska rättvist för perioden. 

Andra perioden började med ett mål för oss i första bytet, det satte standarden lite grand. 4-2 av Draho efter några minuter och även om det kom en reducering till 4-3 var det vår period. Rycket kom under periodens sista fem minuter där vi gjorde fem snabba mål upp från 5-3 till 10-3. Det var fem minuter när allting flöt på, nästintill av sig självt. Bortaspelarna var statister och deras publik väldigt tyst. 

Utmaningen inför tredje perioden blev att förvalta det extraordinära läge vi hade skapat oss. Snacket i pausen var mycket bra och det var bara att fortsätta med det som tagit oss så långt. Vi svävade inte iväg och räknade in segern utan visste mycket väl att en anstormning väntade. Men idrottspsykologi är mer komplext än så. Tredje perioden blev försenad av en domarskada och spelbrädet ruskades om lite till. Vi började perioden med en minut i boxplay vilken vi löser. Tyvärr drar vi på oss en tvåa till precis när vi blir fulltaliga och ett boxplay till lyckas vi tyvärr inte stänga. Vad som sedan sker är att Bjuv börjar spela mycket rakare och gå rakt mot mål hela tiden, dessutom med en ny energinivå. 10-5 och 10-6 på kort tid. Vi tar time out för att stoppa blödningen, snacket är bra men tyvärr förändras inte matchbilden och bortalaget går fram till 10-8. Det som istället sätter en käpp i hjulet för Bjuvmaskineriet är det mål vi får upp till 11-8. Bjuv kom av sig lite och fem minuter passerade utan fler mål. Uppehållet tog dock ett abrupt slut med två nya bortamål till 11-10. Vi är ett gäng mindre rutinerade spelare och i det läget är det oerhört lätt att känna uppgivenhet. Det finns dock en mental styrka i vårt gäng som vi plockat fram flera gånger under säsongen. Med sju minuter kvar får vi chansen i powerplay. Jonatan hade stukat foten ett par minuter tidigare men ställer sig upp och haltar in på planen. 29 sekunder senare sätter han 12-10 i krysset, episkt och i det läget började Bjuv misströsta. Satsningen för att gå ikapp fortsatte dock och med fem minuter kvar utnyttjar de sin time out för att snacka ihop sig. 12-11 kommer med tre minuter kvar, vi kämpar allt vi kan för att freda vårt mål och lyckas. Med minuten kvar har Bjuv plockat ut målvakten och spelar sex mot fem, Ale får tag i bollen och serverar Tage en öppen kasse till 13-11. Stor glädje och åter en stark känsla av att det skulle gå trots allt. Den sista minuten reder vi ut och segern stod klar. En urladdning som heter duga, fysiskt och framförallt mentalt. 

Bielsten valde att ge brillorna till backkollegan Syrén som förutom en som vanligt stark defensiv insats bidrog med 2+1 framåt, välförtjänt. Målskyttar i sin helhet: Simon Löf (4), Oskar Syrén (2), Drahomir Mach (2), Tage Jönsson (2), Jonatan Petersson (2), Ale Albinsson. 

Vi har spelat färdigt våra tre kvalmatcher och spelat in stabila sju poäng. En match i vår grupp kvarstår: Willands-Bjärred imorgon tisdag 16/4. Resultatet i den matchen kommer avgöra om vi blir 1a eller 2a i gruppen och förutsättningarna är att Bjärred behöver vinna med minst sju mål för att passera oss på bättre målskillnad. Gruppettan är klar för spel i H3 till hösten. För laget som blir tvåa väntar en playoff över två matcher mot FC Cimrishamn som slutat som tvåa i den andra kvalgruppen. 

Laget:
Johannes Skans
Anton Hultman
Gabriel Max-Johansen
Oskar Olsson
Oskar Syrén
Lukas Bielsten
Carl-William Kullenberg
Jonatan Petersson
Simon Löf
Felix Flike
Ale Albinsson
Tage Jönsson
Drahomir Mach
Henrik Nordström
David Linfeldt

Coach Simon

<< Tillbaka

 
 
Event
stötta oss
Sponsorer & partners
2007 KLUBBEN