Serie:Herrar Div 3 Södra Skåne   Tabell >>
Samling:18:30, Kirsebergs sporthall
Årets målkalas 2.0 och säsongens första kryss
2019-03-18 11:57
När jag efter Genarpsmatchen kallade den för årets målkalas gjorde jag det i tron att 17 mål skulle bli svårslaget, ack så fel jag hade. I fredagens match mot Cimrishamn kom målutdelningen tidigt för att sedan bara rulla på. Det hela eskalerade i den tredje perioden som slutade 5-5. 11-11 är ett resultat som det är svårt att avgöra hur man ska känna inför, men eftersom att det var vi som till slut kvitterade med 17 sekunder kvar och att det målet säkrade en femteplats i serien får vi ändå känna oss nöjda på något plan.
Vi rivstartade den första perioden och gick på 7.14 fram till en ledning med 4-0 varpå bortalaget tog time out. Två av målen gjorde vi i powerplay efter att en bortaspelare dragit på sig 2+2 minuters utvisning. Cimrishamn hade anledning att vara missnöjda med inledningen men fick efter sin time out allt bättre ordning på händelserna. Spelet jämnades ut under periodens gång, inte minst eftersom vi hamnade i utvisningsbåset inte mindre än tre gånger. En gång stod vi emot men två boxplay ledde tyvärr till reduceringar för Cimrishamn, den andra med 19.58 på matchuret. Därförinnan hade Draho hunnit få in vårt femte mål för kvällen, därmed ställning 5-2 i paus.

Andra perioden innebar en annan matchbild där Cimrishamn valde att kliva fram lite mer aggressivt i banan medan vi blir allt för försiktiga i vårt spel. Vi får chansen i powerplay i början av perioden men lyckas inte utnyttja detta. Perioden går sedan i bortalagets favör även om målen lät vänta på sig till de sista fem minuterna. 5-2 blev till 6-6 efter lite momentum för Cimrishamn. Emil hann dock sticka emellan med sitt första mål för Malmö FBC med en snygg individuell prestation, ett viktigt mål i det läget. I paus är vi missnöjda och pratar om hur vi ska kunna vända tillbaka matchbilden i den tredje perioden.

Med ny energi startar vi den tredje perioden likt den första och går upp till 9-6 på 6.11. Mycket svårt att förklara hur matchen kan förändras så mycket bara för att lagen vilar lite och byter sida, men så var det i detta fall. Tyvärr lyckas vi inte stänga matchen i det läget. Cimrishamn är ett lag som kör på oavsett läge. I medgång är de framgångsrika i sitt raka spel där de hela tiden går mot mål. 9-7 kommer och sedan 9-8 i ytterligare ett powerplay. Vi missar lite i försvarsspelet och Cimrishamn är effektiva och gör även 9-9, tre mål som kommer inom mindre än två minuter. I det läget är det lätt att hänga med huvudet men vi reser oss igen och tilldöms en straff som Jonatan trycker dit med 12.26 på klockan, 10-9 och ledning igen. Ett par minuter går men tyvärr är vi inte tillräckligt noggranna med bollen i egen zon och bortalaget snor åt sig bollen och sätter kvitteringen till 10-10 ganska enkelt. 16.33 på matchuret då och vi väljer att utnyttja vår time out för att snacka ihop oss inför matchavslutningen. 11-10 kommer minuten senare när våra motståndare tar ett snabbt frislag och vi inte hunnit hitta rätt i våra positioner. Återigen hade det varit lätt att hänga med huvudet men vi vet att vi är starka i matchavslutningarna. Vi plockar Liam ur kassen och spelar 6 mot 5 och lyckas kvittera med 17 sekunder kvar. De tre senaste matcherna har vi rest oss på slutet och gjort viktiga mål, en förmåga som kan bli helt avgörande i stundande kval.

I omgång 17 av 18 kom så vår första oavgjorda match för säsongen. Poängen vi tog räckte för att säkra den femteplats vi gärna ville ha då det innebär två hemmamatcher i kvalet. Brillorna valde Tage att ge till Flike som med 2+3 poäng var avgörande i offensiven denna kväll. Målskyttar: Jonatan Petersson (3), Simon Löf (3), Felix Flike (2), Emil Magnusson (2), Drahomir Mach.