Serie:Herrar Div 3 Södra Skåne   Tabell >>
Samling:18:30
Efterlängtad seger i matchen mot Teknologkåren
2019-02-11 10:44
I fredags studsade vi tillbaka från vår resultatmässiga formsvacka när Teknologkåren besegrades hemma i Kirseberg med 8-6. Laget tog sig an matchen på bästa sätt, matchplanen följdes och samtliga slet hårt i båda riktningarna. De två första perioderna gav utdelning fram till ledning med 7-2. I tredje lyckas gästerna krypa lite närmre, men någon större fara för segern blev det aldrig. Väldigt skönt och välförtjänt för laget som kan ta med sig mycket ifrån hur vi genomförde den här matchen till seriens sista fem omgångar.
Likt jag nämnde var det en laddad och bestämd trupp som kom till match. Det märktes redan på uppvärmningen att vi inte planerade att lämna något åt slumpen. Allra mest taggad var uppenbarligen kapten Henke som verkligen visade vägen. 1-0 satte han från kanten via målvakten, inte kvällens snyggaste mål, men kanske det viktigaste. Det signalerade också att det var vår tur att ha lite medstuds. Henkes andra mål fram till 2-0 var desto snyggare. Han älgade då fram längs högerkanten, framme vid målvakten vek han med sin långa räckvidd ut bollen långt till vänster och tryckte upp den i bortre krysset. Vackert, skönt och mycket välförtjänt för Henke som visat starkt uppåtgående form på slutet. Innan perioden var över hann Jonatan sätta 3-0 efter en frislagsvariant från hörnet han själv hittat på Youtube, mäktigt.

Andra perioden började med att Teknologkåren reducerade i powerplay. Med spräckt nolla fick bortalaget också lite mer luft under vingarna. Det var dock återigen vi som klev fram och gjorde mål, först undertecknad fram till 4-1 efter att Jonatan och Flike snurrat upp motståndarna i hörnet och sedan 5-1 genom Ale som likt Henke satte upp den i bortre. Under andra perioden började våra motståndare även kliva fram på oss allt mer, detta med viss framgång. En reducering till 5-2 kommer också och känslan är absolut att Teknologkåren har växlat upp jämfört med i höstas. Efter 16 minuter får vi chansen i powerplay för första gången under matchen. Fem mot fyra blir sedan till fem mot tre efter att en bortaspelare skickat iväg bollen efter avblåsning inte mindre än två gånger. Jag tror det var första gången vi fick chansen i fem mot tre under säsongen och det räckte med 34 sekunder innan Jonatan kunde borra upp bollen i krysset efter att ha fått den i slottet. På efterföljande tekning får vi frislag på grund av att motståndaren placerat bladet felaktigt. Motståndaren är inte överens med domaren i detta läge och stannar vid bollen. Situationen leder till två minuters utvisning för felaktigt avstånd och ytterligare en chans i fem mot tre för oss. När motståndarna denna gång såg till att kliva fram på Jonatan i slottet öppnade sig en passning längs med mållinjen fram till Draho som kunde sprätta upp bollen i nättaket från nära håll. Skönt för oss att lyckas utnyttja våra chanser med två man mer på banan. 7-2 inför slutronden.

Inför tredje låg fokus på att fortsätta som vi gjort över hela planen. Tyvärr blir den tredje perioden inte fullt så väl genomförd som de övriga två och Teknologkåren kan komma närmare genom ganska enkla mål. I ställning 7-4 med sex minuter kvar gör Flike 8-4 på en bra omställning från vår sida. Det känns lite som en spik i kistan men bortalaget ville mer och reducerade två gånger till upp till 8-6. Efter det hade de inte så många chanser till, det var snarare vi som borde gjort något mål i motståndarnas tomma målbur. Att det inte blev så spelar mindre roll, första segern på ett bra tag var bärgad.

Walter delade som förkyld ut brillorna från sin position i sekretariatet. Valet föll på Ale som förutom mål och assist såg riktigt pigg ut och ofta gled förbi motståndarna med bollen som klistrad vid bladet. Ale trivs onekligen mycket bra mot just Teknologkåren då han även fick brillorna vid höstens möte och har gjort samtliga sina poäng mot Lundalaget. Det är även roligt att notera att vi för första gången under säsongen hade så många som sex olika målskyttar; Henrik Nordström (2), Jonatan Petersson (2), Simon Löf, Ale Albinsson, Drahomir Mach och Felix Flike, det lovar gott inför fortsättningen.