Serie:Herrar Div 3 Södra Skåne   Tabell >>
Samling:18:30
Bra insats i derbyt - men ny försmädlig uddamålsförlust
2018-10-22 10:49
Derbyt slutade precis som under försäsongen med uddamålsförlust, 5-6 då, 4-5 nu. Denna gång har vi anledning att vara nöjda med vår prestation som helhet, även om vi får vara missnöjda med resultatet. Avgörande blev ett par misstag som ledde till baklängesmål i kombination med för många brända chanser framåt. När den första besvikelsen nu lagt sig kan vi se tillbaka på en bra insats och blicka framåt med en bra känsla.
Matchen började lite avvaktande, inget lag ville bjuda på något utan kände försiktigt på varandra. Malmhaug fick tidigt chansen i ett powerplay som vi lyckas stänga ner, vi hinner vara fulltaliga i tio sekunder innan det var dags igen. Återigen gör vi det bra och håller tätt i boxplay, 0-1 kommer olyckligt precis när vår spelare kommit in på planen efter sina två minuter. Tufft när vi just dödat fyra minuter i numerärt underläge, dessutom med en utmärkt målchans där vi kontrar till oss ett läge två mot en. Perioden går vidare, Henke kvitterar till 1-1 med hans första mål för säsongen, detta efter att Flike snurrat sig in framför motståndarmålet. Malmhaug tar ledningen på nytt när de trampar runt oss på vänsterkanten, men innan paus kvitterar vi på nytt efter att Lawand dragit upp en kontring och serverat undertecknad som fick sätta dit 2-2.

Andra perioden blir ett ställningskrig, jag upplever matchen som jämn och tight. Vi skapar en hel del lägen där åtminstone ett par borde lett till mål. Vi håller emot ytterligare ett boxplay, vilket bygger på den goda sviten från föregående match. Mot slutet av perioden släpper vi tyvärr till en kontring som leder till 2-3, vilket blev resultatet vi fick ta med oss inför sista perioden.

Inför tredje perioden gör vi om lite grand i formationerna och går ner på två femmor då våra 02or förutbestämt skulle vila inför lördagens SM-kval. Tidigt i perioden får vi en utvisning med oss och Jonatan sätter 3-3 på det medföljande frislaget via en intränad variant, kul! Tyvärr följer efter detta ett par ödesdigra misstag som ledde till att Malmhaug kunde gå ifrån till 3-5. Först tappar undertecknad bollen på mittplan när vi är på väg fram i en kontring, vid det andra målet tar vi ett backbyte när Malmhaugs målvakt får bollen vilket leder till ett långt utkast och assist för målvakten. Tungt då, men Linus väcker hoppet med en snabb reducering till 4-5, sex sekunder efter Malmhaugs mål. Halva perioden är då gången och det är gott om tid kvar. Med åtta minuter kvar får vi chans i powerplay och skapar också ett par goda lägen, men den rätta skärpan fanns inte på plats, bollen ville inte in. På slutet försöker vi även i 6 mot 5, men lyckas inte skapa det där trycket. Malmhaug fick med sig alla tre poängen, men känslan är att det kunde gått nästan hur som helst.

Jonatan valde att skicka vidare brillorna till Henke och motiverade det med att Henke verkligen kom igång denna matchen, höjde sig och dessutom gjorde 1+1. Välförtjänta brillor. Jag vill även lyfta fram Hultman som kommer in och gör det riktigt bra i kassen och Linus som förutom att göra sitt första seniormål någonsin verkligen tog den fysiska kampen på ett beundransvärt sätt.
Målskyttar denna gång: Henrik Nordström, Simon Löf, Jonatan Petersson, Linus Karlelid.