http://www2.sportadmin.se/hemsida/images/395/8946/844391.JPG?v=2019-09-11%2013:31:13
2007 KLUBBEN
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Herrar Div 3

Lomma FBC H3
5 - 6
Malmö FBC H3
Lomma FBC H35 - 6Malmö FBC H3

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 13 oktober, 10:30
Plats:Slättängshallen
Serie:Herrar Div 3 Södra Skåne   Tabell >>
Samling:09:30, Slättängshallen, Lomma
Säsongens första tre poäng
2018-10-14 09:49
Bortapremiären på lördagsförmiddagen ledde till säsongens första tre poäng. Det var en jämn match som hann svänga både över och tillbaka. Effektivitet i powerplay bäddade för vinsten där Jonatan blev stor hjälte med hela fyra mål. Alltid skönt när en jämn match slutar med seger och extra skönt när det är säsongens första. Detta ger oss arbetsro och självförtroende inför kommande utmaningar.
Matchen började med en målexplosion från vår sida. Efter 5.43 stod det 1-4 på tavlan, Jonatan och Drahomir inledde med att sätta ett mål var i samma byte. Därefter följde en reducering till 1-2 innan det blev spel i powerplay för vår del. I det gjorde Jonatan det första av tre nära på identiska mål från sin för dagen nya position i spelformen, risken finns att han får stanna där. I första bytet efter powerplaymålet fick vi uppleva Tage Jönssons första mål i seniorsammanhang någonsin, stort, men tro mig när jag säger att det blir fler. Målet kom till genom en vass kontring där JAS-tränaren CW Kullenberg kunde spela fram sin adept, vackert. 

Den mycket goda utdelningen och flowet från matchinledningen följdes sedan av en dipp. Lomma tar över kontrollen över matchen och reducerar två gånger fram till 3-4. Vi är under denna delen av matchen alldeles för stirriga i egen zon och reder heller inte ut motståndarnas press utan ger bort mycket boll på olika sätt. 

Till andra perioden får vi bort virrigheten i defensiven och blir mer organiserade. Initiativet behåller dock hemmalaget som under perioden både kvitterar till 4-4 och för första gången i matchen tar ledningen med 5-4. De båda målen kommer till från ungefär samma yta, vilket gav oss anledning att verkligen reda ut hur vi ska stänga den. Vår andra period är enligt min känsla bättre än andra halvan av första perioden. Vi sticker fram och kommer till lägen, men Lommas målvakt var stor och duktig, så skott rakt framifrån utan trafik framför mål hotar inte så mycket. Mot slutet av perioden drabbas vi av två utvisningar som vi lyckas reda ut. Vi håller nollan intakt i våra totalt tre boxplay, viktigt och helt matchavgörande denna gång. 

Till tredje perioden rättar vi till de detaljer i vårt försvarsspel som ledde till insläppta mål i andra perioden, och lyckas stänga till. Sen var det ju det här med Jonatan och powerplay, på två powerplay i tredje perioden gör vi två mål. Jonatan i position och passningarna på bladet, med en sidledsförflyttning på målvakten och direktskott så satt bollarna. Mot slutet sätter Lomma tryck på oss och spelar 6 mot 5, vi är dock lugna och tar rätt beslut och får därmed med oss den seger vi så gärna ville ha. 

Det var en jämn match, vilket jag tror det kan bli många av den här säsongen. Denna gången var det vi som ville mest och kunde vända eftersom vi trodde på det. De enskilt största förklaringarna till vinsten är kanske ändå 100 % i boxplay (3 av 3) och 75 % i powerplay (mål i 3 av 4). Vi tar med oss detta och annat som var bra, men totalt sett har vi fortsatt mycket att jobba vidare med och förbättra. Brillorna skickade Liam med glädje vidare till Jonatan utan att någon speciell motivering behövdes. Nästa vecka är derbyvecka då vi tar emot Malmhaug på fredag 19.30 i Kirsebergs sporthall, missa inte det. 

Målskyttar: Jonatan Petersson (4), Drahomir Mach, Tage Jönsson.

Laget: 
Anton Hultman
Liam Rundquist-Hylén
Oskar Syrén
Christoffer Bengtsson
Oskar Olsson
Lawand Rasoul
Walter Karlsson
Drahomir Mach 
Jonatan Petersson
Henrik Nordström
Simon Löf
Carl-William Kullenberg
Tage Jönsson
Linus Karlelid

Coach Simon

<< Tillbaka

 
 
Event
stötta oss
Sponsorer & partners
2007 KLUBBEN