http://www2.sportadmin.se/hemsida/images/395/8946/844391.JPG?v=2019-09-11%2013:31:13
2007 KLUBBEN
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Herrar Div 3

Malmö FBC H3
6 - 2
IBK Genarp
Malmö FBC H36 - 2IBK Genarp

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 23 november, 19:30
Plats:Kirsebergs Sporthall
Serie:Herrar Div 3 Södra Skåne   Tabell >>
Samling:18:30
Fjärde raka segern efter stabil prestation
2018-11-24 11:02
IBK Genarp stod för motståndet i Kirsebergs sporthall under fredagskvällen. Gästerna har under säsongens inledande sex omgångar vunnit tre och förlorat tre och återfanns inför matchen i ett läge där de hade klivit förbi oss i tabellen vid vinst. Vi förberedde oss för en tuff och tät match och la fokus på att återigen gå in med den inställning som varit så framgångsrik på slutet. Det skulle jag även säga att vi lyckades med. Insatsen som helhet kan vara säsongens hittills bästa och genom stabilt spel i tre perioden avgick vi med en 6-2-seger.
Matchen fick en rykande start, frislag till oss någon meter in på offensiv planhalva efter ett par sekunder, och på det drog Oskar Olsson iväg ett av sina beryktade skott. 1-0 efter elva sekunder. Något vi hade pratat om inför matchen var att även bortalaget har bra skyttar. Det blev vi varse om efter två och en halv minut när 1-1 satt bakom Hultman efter att vi inte riktigt hunnit upp på skytten för att täcka. Vi tog dock lärdom av den situationen och täckte sedan flertalet skott matchen igenom. Spelet i den första perioden var jämnt där båda lagen fick ta del av bollinnehavet och försökte bygga spel bakifrån. Mot slutet av perioden växlade kedjan Jonatan-Flike-Drahomir upp ett par snäpp och Draho fick sätta två bollar i nästintill öppna mål efter mycket fina kortpassningskombinationer. 

Den andra perioden kom till stor del att präglas av utvisningar för vår del. Först dödar vi ett boxplay tidigt i perioden. Genarp skapar inte så mycket i det numerära överläget, men det leder ändå till att de vinner över kontrollen över spelet. I mitten av perioden drabbas vi av två utvisningar till och får spela tre mot fem i över en minut. Vi försvarar oss dock mycket bra och reder ut situationen. Ganska kort efter att vi blivit fulltaliga snappar Jonatan upp en boll och trycker dit 4-1, ett mål som kändes psykologiskt viktigt. Periodens sista minut blir händelserik. Först reducerar Genarp genom ett skott utifrån som inte var kvällen bästa, men även de bollarna går in ibland, speciellt med lite trafik framför målet. På tekning vänder vi sedan bort deras back som tvingas avvärja situationen med ett slag som ledde till utvisning 19.32. I powerplay behöver vi bara 20 sekunder innan Oskar Syrén borrar upp bollen i krysset från nära håll, 5-2 19.52, skönt att få sista ordet i perioden. 

I den tredje perioden upplever jag att vi har ganska god kontroll över matchen. Vi fortsätter spela stabilt över hela banan och bjuder inte Genarp på något. Jonatan gör 6-2 på liknande sätt som sitt första mål vilket ger oss en stadig ledning. Vi behåller lugn och tålamod, dödar ytterligare ett numerärt underläge. Tiden tickar på och Genarp lyckas inte återskapa någon riktig nerv i matchen. Sammanfattningsvis är det en väldigt stabil match. Försvarsspelet har blivit en styrka för oss och i kombination med tålamod i det egna bollinnehavet blir det en bra helhet. 

Jonatan valde att ge brillorna till Oskar Olsson som inte bara gav oss en kanonstart på matchen utan också spelade stabilt och bra i tre perioder. Jag vill även plussa lite extra för tre spelare till: Walter som är en jätte i det defensiva spelet, Flike som gör det mycket bra i båda riktningarna och är så klok i sitt spel och Hultman som återigen gör det bra i målet när han får chansen. 
Målen: Drahomir Mach (2), Jonatan Petersson (2), Oskar Olsson, Oskar Syrén. 

Laget:
Anton Hultman
Axel Ekeroth
Christoffer Bengtsson
Oskar Syrén
Oskar Olsson
Walter Karlsson
Drahomir Mach
Jonatan Petersson
Felix Flike 
Henrik Nordström
Simon Löf
Linus Karlelid
Carl-William Kullenberg

Coach Simon

<< Tillbaka

 
 
Event
stötta oss
Sponsorer & partners
2007 KLUBBEN