http://www2.sportadmin.se/hemsida/images/395/8946/844391.JPG?v=2019-09-11%2013:31:13
2007 KLUBBEN
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Herrar Div 3

IBK Lund H3
13 - 0
Malmö FBC H3
IBK Lund H313 - 0Malmö FBC H3

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 23 mars, 15:00
Plats:ISLK
Serie:Herrar Div 3 Södra Skåne   Tabell >>
Samling:14:00, ISLK, Linnégatan 2, Lund
Storförlust mot Lund efter svag insats, nu laddar vi om för kval
2019-03-26 12:05
I lördags var vi i Lund och mötte IBK Lund i en för tabellen betydelselös match. Lund var klara som tvåa och kval till H2 och vi var klara som femma och kval till H3. Matchen var dock en chans för oss att träna på saker vi behöver utveckla och för enskilda spelare att visa att man ska ha en plats i laget under kvalspelet. Vi är vana vid att ha kniven mot strupen under matcherna och det märktes redan inför matchen att så inte var fallet denna gång. Den avslappnade stämningen visade sig vara lite för avslappnad och mot ett skickligt Lund hängde vi inte med när vi inte var på topp. Vi fick träna mycket försvarsspel, tyvärr utan någon vidare framgång. Det finns inte så mycket utöver lärdomar att ta med oss från denna match, nu är siktet istället inställt på stundande kvalspel. 
Möjligen var serien redan färdigspelad i våra huvuden när vi tog oss till Lund för den sista omgången. Likt jag beskrev i ingressen var stämningen avslappnad på förhand och kanske saknade vi den nerv vi behöver för att prestera bra innebandy. Vi kan även säga att Lund är det spelskickligaste laget i serien denna säsong och även det jämnaste sett till spelarnas kvalitet. Oavsett vilket ska vi kunna bjuda upp till match på ett bättre sätt än vi lyckades med i lördags, så enkelt är det. 

Brillorna var det tyvärr ingen som förtjänade denna gång. 

Trots en serieavslutning i moll är det inte detta som avgör vår säsong. Under seriens 18 omgångar har vi tagit 25 poäng vilket resulterar i en femteplats och kval för att behålla serietillhörigheten. Att vi slutar femma är på det stora hela rättvist. De fyra lag som slutar ovanför oss har helt enkelt varit bättre än oss. Att vi tar hem femteplatsen i konkurrens med Lomma och Cimrishamn beror på att vi varit stabilare mot seriens tre sista lag mot vilka vi plockat full pott. 

I kvalet till H3 spelar åtta lag fördelat i två kvalgrupper. Vår kvalgrupp ser ut som följer: 

Malmö FBC, 5a i Södra H3
VV84 SK Bjuv, 6a i Norra H3
Willands IBK H4, 1a i Norra H4
Bjärreds IBK, 2a i Södra H4

Vi kommer möta Bjärred hemma (4/4), Willands borta (datum ej klart) och Bjuv hemma (12/4).  

Hur många platser i H3 de totalt åtta lagen kvalar om beror på hur det går för FBC Engelholm och Willands IBK H2 i kvalet till H1. Kvalar sig båda upp blir det fyra platser vi slåss om, om ena laget går upp blir det tre platser och om ingen av dem går upp blir det två platser. Detta innebär att vi är säkra om vi vinner vår kvalgrupp, blir vi tvåa kan det räcka alternativt bli playoff mot den andra kvalgruppens tvåa. För de lag som blir trea och fyra i kvalgruppen väntar spel i division 4 nästa säsong. 

Vi är laddade för detta kval och jag ser positivt på våra möjligheter att säkra en plats i H3 till säsongen 19/20. 

Coach Simon

<< Tillbaka

 
 
Event
stötta oss
Sponsorer & partners
2007 KLUBBEN