Serie:Herrar Div 3 Södra Skåne   Tabell >>
Samling:12:30
Förlust när spelåret 2019 inleddes
2019-01-14 12:24
Det blev förlust mot IBK Finn i omstarten av serien. Hemmalaget var precis som i förra mötet kraftfulla och fysiska i sitt spel och kombinerar detta med bra samspel sinsemellan. Matchinledningen gick i Finns favör och de tog rättvist ledningen med 2-0 innan vi kom in i matchen på allvar. Det blev sedan ett ställningskrig med få mål fram till andra halvan av sista perioden där vi satsar lite mer offensivt vilket först gav utdelning för Finn och sedan även för oss, men då var det lite för sent. Att det skulle bli en målsnål tillställning hade vi förutsett från början och tyvärr är vår målproduktion av olika anledningar lite för svag denna gång. Insatsen som helhet är inte dålig, men vi skapar lite för lite framåt och är heller inte fullt så effektiva som vi kan vara. Det blev matchavgörande denna gång.
Precis som ingressen avslöjar var det Finn som tog taktpinnen från start. 1-0 och 2-0 kommer till på skott från sidorna efter att hemmalaget tryckt ner oss med lite längre anfall. Finn skapade även ytterligare ett par möjligheter, men Hultman levererade ett par riktigt vassa räddningar.
Efter ungefär halva perioden kommer vi in i matchen och jämnar ut spelet. Jonatan reducerar även till 2-1 efter 15 minuter efter ett frislag från offensivt hörn. I paus är vi missnöjda med matchinledningen men hoppfulla sett till hur vi vuxit in i matchen.

Tidigt i andra perioden drar vi på oss en utvisning som olyckligtvis blir kostsam. Vi visste att Finn har en variant de tillämpar i powerplay och pratade om det inför matchen. Tyvärr hjälpte inte det denna gång och 3-1 var ett faktum. Andra perioden är sedan jämn, men vi har svårt att skapa de där riktigt vassa chanserna. Finn är starka defensivt och är duktiga på att ständigt befinna sig mellan boll och eget mål och därigenom täcka skott. Vi får chansen i powerplay men även i den spelformen ligger Finn bra i position och kan tyvärr täcka ner oss. Mot slutet av perioden drabbas vi av ett matchstraff när ena domaren visar nolltolerans mot ett mindre väl valt ord. Konsekvensen på planen blir fem minuter boxplay fördelat på de sista tre minuterna av andra perioden och de första två av tredje. Detta lyckas vi reda ut.

Inför tredje perioden bestämmer vi oss för att först döda klart boxplayet och sedan ändra om lite i formationerna och lossa handbromsen i offensiven. Detta lyckas vi också med. Efter att ha blivit fulltaliga trycker båda femmorna ner hemmalaget ordentligt i egen zon. Vi kommer till lägen men lyckas inte göra mål vilket är frustrerande sett till övertaget. Vår anstormning kommer av sig lite när vi får döda en utvisning till, men vi ger oss inte. Den offensiva satsningen leder till att vi öppnar upp oss lite mer för kontringar och på en sådan kommer 4-1. Situationen som föranleder 5-1-målet 16.34 bygger på frustrationen ytterligare. I anfall med bollen framför motståndarnas mål blir vi av med bollen i en situation vi bedömer som tydligt slag. Domarparet uppfattar dock inte situationen på samma sätt. Det hela blir till en omställning där Finn istället vinner ett frislag som de snabbt spelar igång och sätter dit 5-1. Små marginaler och matchavgörande, men så är innebandyn ibland. Vi fortsätter gå offensivt efter detta och får utdelning till 5-2 med två minuter kvar och tar time out. Vi spelar 6 mot fem, får med oss en utvisning och gör 5-3 på en frislagsvariant. De två reduceringarna inom loppet av 20 sekunder kommer tyvärr för sent i matchen och närmare kommer vi inte.

Finn vinner matchen, det är mål framåt som saknas för vår del. Fem insläppta är godkänt och tveklöst möjligt att vinna innebandymatcher med. Hultman i målet ska ha beröm för den siffran och tilldelades också brillorna av CW. Målskyttar: Jonatan Petersson (2), Simon Löf. Nu blickar vi framåt mot resten av säsongen och framförallt mot hemmamötet med Lomma på fredag.