Aktivitetsinfo: Träningsmatch/er mot  IkStanstad. Vi kommer att behöva hjälp vid seket. Kiosken vet jag inte om vi öppnar (får kolla upp det)

Glöm inte duchgrejor och ombyte.
Nya direktiv gav seger mot Stanstad
2018-04-20 12:45

I söndags var det full fart på våra Magenta pågar i P07-08. En batalj mot klassiska IK Stanstad stod för dörren i Kirsebergs Sporthall där Malmös nya direktiv gav pågarna seger i matchen med stabila 8-3.

Det bjöds upp till innebandy i Kirseberg i söndags i form av en batalj mellan två klassiska skånska klubbar. Malmö FBCs P07-08 och IK Stanstad. Lagen har båda mötts ett antal gånger under den gånga säsongen då båda lagen huserar i Pojkar B Södra Poolspelsserien. Men redan innan matchen så hade Malmös pågar bestämt sig för att ha fem fokuspunkter som de skulle följa under matchen och de var 1. Ha kul 2. Prata 3. Våga 4. Fokus och 5. Kämpa i hopp om att de skulle lyfta pågarna till nästa nivå.

Inledningsvis så var matchen väldigt jämn och ingen av lagen kunde få hål på målvakterna men spelet gick ändå i Magenta favör enligt tränare Niklas Dahl. Båda lagen bjöd upp till en ordentlig kamp på planen och spelade mycket tuff men schyst i sann innebandy-anda. Stanstad svarade med att försöka spela med en högre press men detta löstes de flesta gångerna av Malmös pågar. Det fysiska spelet resulterade också i att allt mindre farliga lägen skapades. Dock innan den inledande perioden var slut så hittade Malmö nätet och det betydde 1–0 till Magenta.

I nästa period taggade Stanstad till och kunde styra spelet inledningsvis men istället för att det genera en kvittering för de blåklädda Staffanstorpspågarna så rasslar det istället i andra änden av planen. Malmö gör nämligen 2–0 innan Stanstad samlar kraft och forcerar in en reducering. Med 2–1 på tavlan och bägge nollorna spräckta var matchen öppen. Detta utnyttjades mestadels av Malmö som släppte på alla handbromsar och bara öste in mål. Både 3–1 och 4–1 kom in i protokollet innan tröttheten spelade in sin roll i Magenta laget och Stanstad lyckades få sista ordet i perioden och reducerade till 4-2 precis innan paus.

Inför sista perioden så eldar tränare Niklas Dahl på pågarna i omklädningsrummet och alla spelare kom ut taggade till tänderna för att avsluta matchen på bästa möjliga vis och så blev det också! Tempot och intensiteten från de andra två perioderna fanns kvar hos båda lagen. Dock med en trygg ledning så vågade Magenta pågarna spela ut lite mer vilket bara gjorde laget och matchen mycket bättre. Stanstad står upp tappert och viker inte ner sig men trots detta så rasslar det till i nätet hos de blåklädda och Malmö springer iväg till med resultatet. All heder och Stanstad dock som krigar in i det sista och får med sig ett mål även i sista perioden. Matchen slutade 8–3 till Malmö FBC.

Malmö FBC sickar ett stort tack till IK Stanstad och tackar för en härlig och intensiv match med mycket kamp och slit som locka fram det bästa hos pågarna. På återseende!